Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Der Spiegel: «Το ΔΝΤ χάνει την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα»

8 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Λίγο πριν την άφιξη της τρόικας

http://nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/24652BEE267AA4ECA307FCA56F969B2A.jpgΑμφιβολίες για την ικανότητα της Ελλάδας να βάλει τάξη στα δημοσιονομικά της φέρεται να διατηρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως προκύπτει από εσωτερικό έγγραφο, γνώση του οποίου επικαλείται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως το ΔΝΤ θεωρεί ανεπαρκές το πρόγραμμα προσαρμογής και κρίνει απαραίτητες νέες κινήσεις για να αποφευχθεί χρεοκοπία.

Οι επιλογές, υποστηρίζει το περιοδικό, είναι τρεις: είτε η Αθήνα πρέπει να πάρει επιπλέον μέτρα λιτότητας, είτε οι ιδιώτες να δεχτούν μεγαλύτερο κούρεμα, είτε τα κράτη της ευρωζώνης να παράσχουν μεγαλύτερη οικονομική στήριξη.

Το έγγραφο επικρίνει επίσης τον «αργό ρυθμό των μεταρρυθμίσεων» και τις χαμηλότερες στόχων εξελίξεις στο μέτωπο των εσόδων και των αποκρατικοποιήσεων.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ είχε εκφράσει δημόσια την αμφιβολία του για το εάν επαρκεί το κούρεμα 50% στα ελληνικά ομόλογα, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία επιδεινώνονται, «ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη απομείωση».

Σημειώνεται ότι ο Ολιβιέ Μπλανσάρ έκανε επίσης αναφορά σε ανάγκη «μισθολογικής προσαρμογής» στην Ελλάδα.

This entry was posted on Κυριακή, 8 Ιανουαρίου, 2012 at 17:15 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply