Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η απελευθέρωση των φορτηγών

8 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σχέδιο έξι σημείων για την πλήρη απελευθέρωση των φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης ενέκρινε την Πέμπτη (5/1) το Υπουργικό Συμβούλιο ύστερα από εισήγηση του υπουργού Μεταφορών Μάκη Βορίδη και με τη σύμφωνη γνώμη της Νέας Δημοκρατίας.

Ορισμένες από τις ρυθμίσεις για τον κλάδο των μεταφορέων – οι πλέον επείγουσες – θα ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα. Ωστόσο θα υπάρξουν και άλλες ρυθμίσεις, για τις οποίες απαιτείται περαιτέρω διάλογος με τους εκπροσώπους των μεταφορέων, οι οποίες θα ενταχθούν στο ξεχωριστό νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών για τον κλάδο των ταξί.

Στις επείγουσες ρυθμίσεις περιλαμβάνεται αυτή που ορίζει ότι η μεταβατική περίοδος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του οδικού μεταφορέα έληξε την 1η Ιανουαρίου 2012, αντί της 30ής Ιουνίου 2013 που προέβλεπε ο νόμος Ρέππα (3887/2010).

Η ρύθμιση για τα φορτηγά που εγκρίθηκε θέτει περισσότερους όρους και προϋποθέσεις για τη δραστηριοποίηση των νέων μεταφορέων.

 

ΔΟΛ

This entry was posted on Κυριακή, 8 Ιανουαρίου, 2012 at 19:45 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply