Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Wall Street Journal αναλύει το χρονικό της Ελληνικής κρίσης

31 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Τα λάθη των Μέρκελ και Σαρκοζί καταδεικνύει στο δημοσίευμα για την Ελληνική κρίση η οικονομική Αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal ενώ προβλέπει ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία και θα γίνει η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα της Δύσης που δεν θα μπορέσει να πληρώσει τα χρέη της.

Στο ιστορικό της ελληνικής κρίσης χρέους και στις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν μετά τον Απρίλιο 2011 και οδήγησαν στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους αναφέρεται σήμερα η Wall Street Journal.

Η έγκριτη εφημερίδα αποκαλύπτει το πλούσιο παρασκήνιο των Βρυξελλών και αναδεικνύει τις καθυστερημένες αποφάσεις, αλλά και τις αρνητικές συγκυρίες, όπως ήταν η σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν, που οδήγησαν στη διάχυση της κρίσης στην ευρωζώνη και τη σημερινή δυσχερή κατάσταση.

Η Wall Street Journal περιγράφει τη στάση της Γερμανίας και της Γαλλίας, αναφέρεται στις προειδοποιήσεις που είχε από πολύ νωρίς απευθύνει το ΔΝΤ για το ύψος της χρηματοδότησης της ελληνικής διάσωσης, αλλά και στην απροθυμία πολλών ευρωπαϊκών κρατών να συνδράμουν την Ελλάδα.

Σε έντονα επικριτικό ύφος οι συντάκτες του χρονικού αναφέρονται στα λάθη των ευρωπαίων ηγετών και στο πώς αυτά οδήγησαν στη νέα ελληνική διάσωση και στην εμπλοκή των ιδιωτών ομολογιούχων.

«Η εμπιστοσύνη των επενδυτών κλονίστηκε και κατέστη σαφές ότι η συμβιβαστική λύση της Ευρώπης ήταν η χειρότερη που θα μπορούσε να υπάρξει. Η Ελλάδα ωθείται σε μια ιστορική χρεοκοπία και θα είναι πρώτη φορά μετά από σχεδόν 60 χρόνια που μια αναπτυγμένη δυτική χώρα δεν θα πληρώσει τα χρέη της» τονίζει η Wall Street Journal.

Καταλήγοντας, η εφημερίδα επικρίνει την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ότι στην πλέον κρίσιμη περίοδο για την ελληνική κρίση, τον Αύγουστο του 2011, προτίμησαν να πάνε διακοπές και να αφήσουν τις αγορές να πλήξουν την Ευρωζώνη.

This entry was posted on Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου, 2011 at 15:59 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply