Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πνίγηκαν σε λίγους πόντους χιόνι – Σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού και των τελευταίων οδηγών στην Εγνατία

23 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Γιώργος Δασταμάνης : “Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους”…

Φταίει ο κακός (μας) ο καιρός, το ξερό μας το κεφάλι ή μήπως η αδυναμία διαχείρισης ενός κύματος κακοκαιρίας; Η Εγνατία οδός, ο πιο σύγχρονος δρόμος της χώρας, ο δρόμος που πληρώνουμε όλοι από την τσέπη μας έγινε μέρος… μαρτυρίου για εκατοντάδες ανθρώπους που είτε από δικό τους λάθος (γιατί δεν είχαν αλυσίδες) είτε από λάθη τρίτων, έμειναν περισσότερες από 15 ώρες εγκλωβισμένοι στο κρύο και την παγωνιά, με τη βενζίνη να τελειώνει, χωρίς νερό.

Μοιραία, όλοι σήμερα ψάχνουν να βρουν ποιος φταίει. Η περιφέρεια λέει η Εγνατία δεν έπρεπε να κλείσει. Δεν δικαιολογείται. Και η εταιρία που διαχειρίζεται το δρόμο τα ρίχνει στον καιρό και στους άπειρους οδηγούς που δεν ακούν τους τροχονόμους. Μπαλάκι οι ευθύνες ξανά. Δεν είναι η πρώτη, δε θα είναι και η τελευταία φορά.

Μέσα στις επόμενες ώρες θα ανοίξει ο δρόμος και θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Όπως δήλωσε στο NewsIt ο Πρόδρομος Ασλανίδης, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας «αυτή την ώρα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της επιχείρησης απεγκλωβισμού και των τελευταίων οδηγών από το σημείο (από τον κόμβο του Κοίλου ως τον ανισόπεδο κόμβο Ξηρολίμνης). Πρόκειται κυρίως για οδηγούς φορτηγών».

Ο κ. Ασλανίδης παραδέχτηκε ότι αν και τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα, δε δικαιολογείται το γεγονός πως τμήματα του πιο σύγχρονου δρόμου της χώρας έκλεισαν και έπρεπε να γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας και τελικά να εγκλωβιστούν εκατοντάδες οδηγοί για περισσότερες από 20 ώρες μέσα στο κρύο.

Και μπορεί η περιφέρεια να είναι αισιόδοξη πως ο δρόμος θα ανοίξει σύντομα, αλλά αυτή την αισιοδοξία δεν τη συμμερίζεται ο διευθυντής διαχείρισης οδικού δικτύου Εγνατίας Οδού, Θανάσης Ματθαίου. «Τα φαινόμενα παραμένουν έντονα, η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και δεν είμαι σε θέση να πω πότε θα ανοίξει ο δρόμος», είπε στο NewsIt.

Όσο για το τι φταίει κι έκλεισε ο δρόμος; Ο καιρός. «Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τα βάλεις με το ανεμοσούρι στο συγκεκριμένο σημείο», τόνισε, σημειώνοντας πως εκτός από τον κακό καιρό, φταίει και οι άπειροι οδηγοί, που παρά το γεγονός πως η Τροχαία προσπαθεί να τους εκτρέψει από τον κόμβο της Καλαμιάς, δεν υπακούουν και μπαίνουν στο κομμάτι που έχει πρόβλημα (μήκους 12 χιλιομέτρων) παρά την απαγόρευση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης σε έκτακτη συνέντευξή του την Παρασκευή (23/12) για το ζήτημα ανέφερε: “Κάνω έκκληση στους εργαζόμενους στην Εγνατία ΑΕ και στους πολιτικούς τους προϊσταμένους τους που είναι η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να μην κοροϊδεύουν τον κόσμο και να μην πιπιλίζουν την καραμέλα: Περιφέρεια και Περιφέρεια”…
Ακούστε τις δηλώσεις του:

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Θεόδωρος Μπούφης, δήλωσε στο NewsIt ότι ήδη έχει ανοίξει ο δρόμος στο τμήμα Ξηρολίμνη-Βατερό-Κοζάνη-Κοίλα και από εκεί εκτρέπεται η κυκλοφορία. Το πρόβλημα είναι κυρίως στον κόμβο των Καλαμιών. Η εκτίμηση είναι ότι μέχρι το μεσημέρι θα ανοίξει και αυτό το τμήμα, θα καθαριστεί και θα δοθεί στην κυκλοφορία.

This entry was posted on Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, 2011 at 14:41 and is filed under ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply