Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νεαροί χάκερς «έσπασαν» λογισμικό σύστημα τράπεζας

21 Δεκεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Δύο 21χρονοι χάκερς από την Θεσσαλονίκη, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, διέσπασαν την ηλεκτρονική ασπίδα τράπεζας, διείσδυσαν στο λογισμικό σύστημα και αποκόμισαν 300 χιλιάδες ευρώ, αλλάζοντας τις ισοτιμίες και κάνοντας εικονικές συναλλαγές.

Φοιτητής της Ιατρικής ο ένας, σπουδαστής στην Σχολή Οδοντοτεχνιτών ο δεύτερος, «τρέλαναν» τα συστήματα τραπεζικού κολοσσού, με την μέθοδο του cracking. Επεξεργάζονταν δεδομένα που καθορίζουν τις ισοτιμίες, εμφάνιζαν το ευρώ και την βρετανική λίρα με ισοτιμία 1 προς 1, προχωρούσαν σε εικονικές συναλλαγές, μετατρέποντας σε λίρες διάφορα χρηματικά ποσά που είχαν σε ευρώ και μετά έκαναν και πάλι τις λίρες σε ευρώ, με την πραγματική τους ισοτιμία και καρπώνονταν την διαφορά.

Η «πειρατεία» ανακαλύφθηκε από την ίδια την τράπεζα, κατά την διαδικασία εσωτερικού ελέγχου. Τα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο νεαρών εντόπισε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και τους συνέλαβε.

Οι φοιτητές ομολόγησαν, υποσχέθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα στην τράπεζα και οι αρχές, αναζητούν τώρα και τρίτο συνεργό, έναν Βρετανό 21 χρόνων.

euro2day.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2011 at 21:18 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply