Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Από τον Όρλιακα των Γρεβενών στον Όρλιακα του Άρη» – Το αστρολογικό πάρκο Γρεβενών στο ΕΣΠΑ…

30 Νοεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

«Όταν τα όνειρα γίνονται πράξη» – Ευχαριστίες του Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη:

Η καινοτόμα προσπάθεια που ξεκίνησε η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών από κοινού με τον Επιστήμονα Θανάση Οικονόμου, Αστροφυσικό συνεργάτη της ΝΑΣΑ, παίρνει σάρκα και οστά μετά και την επίσημη ανάρτηση της λίστας των έργων προτεραιότητας (ΣΗΜΑΙΑ) του ΕΣΠΑ από τον Επίτροπο κ. Johannes Hann.
Το «Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα» βρίσκεται στο νούμερο 14 της λίστας, κάτι που δηλώνει τη σημαντικότητα του έργου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως απάντηση στους δύσπιστους, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια μας κατηγορούσαν για έλλειψη μελετών και δηλώσεις για έργα χωρίς αντίκρισμα και προοπτική ανάπτυξης.

Ένα όραμα που προέκυψε στην πρώτη επίσκεψη του κ. Οικονόμου τον Σεπτέμβριο του 2007 στο γραφείο του πρώην Νομάρχη, θα γίνει πραγματικότητα και θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο Νομό Γρεβενών.

Το «Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα» με την ολοκλήρωση του, βάζει τα Γρεβενά στον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας με ποιοτικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν ένα βιώσιμο και αειφόρο τουριστικό και επιστημονικό μέλλον.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης ευχαριστεί τον Βουλευτή Γρεβενών κ. Χαντάβα για τις ενέργειες που έκανε για την στήριξη της υλοποίησης του έργου, την Ειδική Γραμματέα ΕΣΠΑ κ. Ζεμπιλιάδου για την σημαντική συμβολή τους και το έντονο ενδιαφέρον που έδειξε από την πρώτη στιγμή και τέλος τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ Χρυσοχοΐδη που είχε την πολιτική ευθύνη για την ένταξη του έργου.

www.astro-orliakas.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2011 at 20:19 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply