Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Για να μη μείνετε στην… απέξω!

16 Νοεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Αν κόλλησε η κλειδαριά του αυτοκινήτου…

Για να μη μείνετε στην... απέξω!Αναμφίβολα, το κόλλημα των κλειδαριών του αυτοκινήτου μπορεί να συμβεί σε παλιά μοντέλα αυτοκινήτων ή ακόμα και σε κακοσυντηρημένα. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως, για να μη συμβεί κάτι τέτοιο;

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες είναι η χαμηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος, που παγώνει το μηχανισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κλειδώσουν ή ξεκλειδώσουν οι πόρτες. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι να ασκούμε μεγαλύτερη δύναμη ώστε να γυρίσει το κλειδί, με κίνδυνο να σπάσει το μεταλλικό μέρος μέσα στην κλειδαριά, η οποία μετά χρειάζεται αντικατάσταση.

Πλέον, τα περισσότερα αυτοκίνητα διαθέτουν ηλεκτρικές κλειδαριές, οι οποίες λειτουργούν με τηλεχειρισμό. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι δε χρειάζονται την ανάλογη λίπανση επειδή λειτουργούν αυτόματα.

Για τη λίπανση των σημείων αυτών μπορούμε να προμηθευτούμε ένα σπρέι γράσο από κάποιο κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτου ή εργαλείων γενικής χρήσης. Καλό είναι να μην επιλέξουμε γράσο σε στερεή μορφή, διότι δε θα μπορεί να εισχωρήσει στις μικρές οπές που διαθέτουν οι κλειδαριές, ώστε να τις λιπάνει.

Τα σημεία τα οποία χρειάζονται λίπανση δεν είναι μόνο οι κλειδαριές στις πόρτες. Ανάλογο πρόβλημα κολλήματος του μηχανισμού μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και με την κλειδαριά που ασφαλίζει το καπό, αλλά και με αυτή του χώρου αποσκευών.

Ο ομφαλός είναι το σημείο όπου εισχωρεί το κλειδί. Επειδή όμως στα περισσότερα αυτοκίνητα υπάρχει ένα μικρό μεταλλικό κάλυμμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την άκρη του κλειδιού, ώστε να το ανοίξουμε και να εισχωρήσει το σπρέι λίπανσης.

www.autotriti.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, 2011 at 17:50 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply