Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πτολεμαΐδα: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ – Γιάννης Στρατής “DaDarsa”

14 Νοεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

http://www.ditiki.gr/images/stories/culture/3d%20invitation%20cover%20stratisf.jpgΗ εφημερίδα ΔΥΤΙΚΗ Μακεδονία και το Παλαιοντολογικό & Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαϊδας, εγκαινιάζουν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011, την Έκθεση Ζωγραφικής του παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη Γιάννη Στρατή, που λαμπρύνει εδώ και χρόνια με τις δημιουργίες του το εικαστικό στερέωμα.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ καλλιτέχνης, έχοντας πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση το 1995 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηνών στην Αίθουσα ‘Τρίτση’ μαζί με μεγάλους αναγνωρισμένους ζωγράφους όπως Dali, Picasso, Clee ,Macritte, Ronault κ.α, εκθέτει τα έργα του σε ατομικές αλλά και ομαδικές εκθέσεις ανά την υφήλιο, εισπράττοντας θετικά σχόλια από ιστορικούς της Τέχνης, τεχνοκριτικούς, ακαδημαϊκούς, Έλληνες και ξένους.

Έργα του βρίσκονται στην Προεδρία της Δημοκρατίας (Προεδρική Σουίτα), στη Βουλή των Ελλήνων, στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (Ε.Ο.Κ).Στην Πινακοθήκη του Πανεπιστημίου Αθηνών της Φιλοσοφικής Σχολής, στην Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά, σε Μουσεία του Μεξικού και της Ισπανίας και σε μεγάλες συλλογές στην Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ, Ιαπωνία και γενικότερα σε όλο τον κόσμο. Από τον Ιούνιο του 2006 το καθολικό του έργο αντιπροσωπεύεται από την Agora Gallery – Chelsea – New York City.

Ο Γιάννης Στρατής, ο οποίος θα μας τιμήσει με την παρουσία του, εκθέτει για πρώτη φορά στο Παλαιοντολογικό – Ιστορικό Μουσείο της Πτολεμαϊδας 20 έργα του με τη νοηματική ενότητα της έκθεσης DaDarsa. Τα έργα της εν λόγω Έκθεσης πρόκειται να εκτεθούν στις ΗΠΑ όπως Νέα Υόρκη, Ατλάντα, Μαιάμι, και Πάλμ Μπιτς.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της εφημερίδας “ΔΥΤΙΚΗ Μακεδονία” για την τριετή κυκλοφορία της. Πεποίθηση των εκδοτριών η παρέμβαση του εντύπου στην πολιτιστική ζωή της κοινωνίας στην οποία απευθύνονται, πέραν της αντικειμενικής ενημέρωσης.

Η συνδιοργάνωση με το αξιόλογο Παλαιοντολογικό – Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαϊδας, δηλώνει την επιμονή τους για υψηλούς στόχους παρά την δύσκολη συγκυρία της χώρας μας, προσδοκώντας να επιτύχει στο μέτρο του δυνατού μια πραγματική πολιτιστική παρέμβαση.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 16 Νοεμβρίου 2011 έως 10 Ιανουαρίου 2012
Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 14:00
Τετάρτη & Πέμπτη 17.00 – 21.00

This entry was posted on Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, 2011 at 15:44 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply