Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημοψήφισμα: «Ναι» ή «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση

31 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Το εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός – ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Δημοψήφισμα: «Ναι» ή «όχι» στη νέα δανειακή σύμβασηΓια ύψιστη πράξη δημοκρατίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου εξαγγέλοντας την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κύρωση ή όχι της νέας δανειακής σύμβασης από τους πολίτες της χώρας, ενώ επιπλέον ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή διευκρινίζοντας ότι η σχετική συζήτηση θα ξεκινήσει στη Βουλή, αύριο.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες», η εντολή τους θα μας δεσμεύσει όλες, πρόσθεσε και συμπλήρωσε: Λέμε όχι στις εθνικές εκλογές τώρα γιατί θα ήταν υπεκφυγή και θα οδηγούσε σε διχόνοιες.

Νωρίτερα αναφερόμενος στη νέα δανειακή σύμβαση απευθύνθηκε προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν πριν από μία ακριβώς εβδομάδα αυτή εδώ η Ομάδα δεν στεκόταν στο ύψος της» είπε στους βουλευτές του κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ. «Θέλω να ευχαριστήσω το κάθε βουλευτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που τιμούμε για το θάρρος του, για την επιμονή και την αντοχή του»

«Η απόφαση που πετύχαμε απομακρύνει την ανασφάλεια και μας επιτρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον μας. Ενισχύει τη δυνατότητά μας να γίνουμε ξανά αυτοδύναμοι».

«Βήμα – βήμα κατακτάμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Ολες οι πολιτικές δυνάμεις θα έπρεπε να στηρίξουν αυτή τη Συμφωνία. Το ίδιο θα κάνουν και οι πολίτες αν ενημερωθούν επαρκώς».

«Δεν δικαιολογώ σε κανένα σημείο τη βία, μπορώ να συμμεριστώ όμως την οργή του κόσμου» είπε κατά την ομιλία του.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου περιέγραψε τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και το τι αυτό σημαίνει για τη χώρα, τους πολίτες τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, στηλίτευσε τη συμπεριφορά όσων «για δικούς τους λόγους καλλιεργούν φόβους, μιζέρια και ανασφάλεια» και διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε αμφισβήτηση του πατριωτισμού μας από κανέναν. Από τις αρχές τους 2012 θα υπάρχει ένα νέο τοπίο -πρόσθεσε- θα μπορούμε να πάμε με όλες μας τις δυνάμεις όχι πια στην άμυνα, αλλά στην επίθεση.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, 2011 at 20:32 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply