Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Φρανκ Σέφλερ: Γιατί η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ

26 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ο Γερμανός βουλευτής των Φιλελευθέρων Δημοκρατών δηλώνει ότι το εργατικό κόστος των Ελλήνων θα πρέπει να μειωθεί κατά 40%

Φρανκ Σέφλερ: Γιατί η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ

Ο βουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας, γνωστός για τις θέσεις του κατά των πακέτων διάσωσης των ευρωπαϊκών οικονομιών και υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, Φρανκ Σέφλερ επαναλαμβάνει με σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Les Echos τη βεβαιότητά του ότι η ελληνική οικονομία «δεν μπορεί να αποφύγει τη χρεοκοπία».

«Ολοι λένε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ρευστότητα αλλά οι αγορές επιμένουν ότι η χώρα έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει. Θα πρέπει πρώτα να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους με τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών και μετά να δοθεί η όποια βοήθεια στην οικονομία» δηλώνει στη γαλλική οικονομική εφημερίδα.

«Εκτός όμως από το χρέος το άλλο μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ανταγωνιστικότητα την οποία δεν μπορεί να ανακτήσει η χώρα παρά μόνο εξερχόμενη της ευρωζώνης και μειώνοντας το εργατικό κόστος κατά 30-40%» προσθέτει.

Ο ίδιος εκτιμά ότι «τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα (σσ. το δάνειο από την τρόικα και η συμφωνία της 21ης Ιουλίου) έχουν επιδεινώσει την κατάσταση» καθώς «θα πρέπει να δοθούν επιπλέον κίνητρα για να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις».

Αναφορικά με την ΕΚΤ εκτιμά ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση «και αυτός είναι ο λόγος που παραιτήθηκαν από τις θέσεις του ο κ. Βέμπερ και ο κ. Σταρκ».

Σημειώνεται ότι το κόμμα των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, του οποίου ηγείται ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, υπέστη βαριά ήττα στις τελευταίες εκλογές στο κρατίδιο του Βερολίνου μένονντας εκτός του τοπικού κοινοβουλίου.

This entry was posted on Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2011 at 20:46 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply