Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στον πρόεδρο του ΣτΕ η πειθαρχική δίωξη κατά Αγγελάρα

16 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ο Νίκος Αγγελάρας υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων τουΣτον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένο διαβιβάστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του και απρεπή συμπεριφορά εντός της υπηρεσίας.

«Προέβην στην ενέργεια αυτή διότι τα στοιχεία που μου έχουν τεθεί υπόψη αρμοδίως μου επιβάλλουν να ζητήσω τον πειθαρχικό του έλεγχο», ανέφερε μετά την άσκηση της πειθαρχικής δίωξης ο υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι η τελική κρίση ανήκει στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Μετά τη γνωστοποίηση της σε βάρος του πειθαρχικής δίωξης, ο κ. Αγγελάρας υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά, αντίθετα, η καθυστέρηση στη χορήγηση των βιβλίων οφείλεται στον παράνομο διαγωνισμό και στην ολιγωρία, όπως είπε, του υπουργείου Παιδείας.

«Θεωρώ καθήκον μου να υπερασπισθώ το ήθος, την ακεραιότητα και την επιστημονική κατάρτιση οκτώ ανώτατων και ανώτερων δικαστικών λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ομόφωνα αποφασίσαμε δύο φορές μάλιστα ότι κωλύεται η υπογραφή των σχεδίων συμβάσεων για τα σχολικά βιβλία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ακόμη ότι επιρρίπτονται «ανύπαρκτες ευθύνες σε υπηρέτες θεσμών που προασπίζονται τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και που αποτρέπουν την παράνομη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος».

This entry was posted on Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, 2011 at 20:03 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply