Οι γηπεδούχοι Ιντερ, Ντιναμό και Βιγιαρεάλ ηττήθηκαν από Τραμπζονσπόρ, Ρεάλ και Μπάγερν. Νύχτα των μεγάλων μαχαιριών η χθεσινή για τους γηπεδούχους στην πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ…

Η πρωταθλήτρια του 2010 Ιντερ ηττήθηκε στο Μεάτσα από τη νεοφώτιστη στη διοργάνωση Τράμπζονσπορ (1-0), ενώ τα εκατομμύρια της Μάντσεστερ Σίτι δεν λύγισαν την ψυχωμένη Νάπολι (1-1).

Το κόκκινο είναι το χρώμα της δράσης, που πυρπολεί και αναζωογονεί. Προκαλεί διέγερση, επιθετικότητα ενώ συνδέεται με τη φιλοδοξία. Ισως το τελευταίο να ήταν το κίνητρο της Ρεάλ Μαδρίτης που έντυσε τους παίκτες της στα κόκκινα στη χθεσινή αναμέτρηση με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ. Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά. Αλλά τις δύο προηγούμενες, τα μακρινά έτη 1971 και 1973 δεν είχε καταφέρει να νικήσει. Χθες έσπασε αυτή την παράδοση φτάνοντας στη νίκη με 1-0 με γκολ του Ντι Μαρία.

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο το χθεσινό παιχνίδι ήταν το 500ό επίσημο στην καριέρα του που συνδέεται άμεσα με έναν «δικό μας», τον προπονητή του ΠΑΟΚ Λάσλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος ήταν αυτός που πριν από εννέα χρόνια έριξε τον 17χρονο τότε Κριστιάνο σε επίσημο ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Ιντερ.
Ο Πορτογάλος πάντως χθες ήταν εξοργισμένος από τον διαιτητή Οντβαρ Μουν για τον οποίον ευχήθηκε να μην διαιτητεύσει ξανά παιχνίδι της Ρεάλ.

Δύο χρόνια χρειάστηκε η Ιντερ για να γυρίσει στην προ Μουρίνιο εποχή. Χθες απλώς επιβεβαιώθηκε η πορεία με την ήττα της από την Τραμπζονσπόρ με 1-0. Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Τσελούσκα με έξοχη προσπάθεια.
Είναι γνωστό πως τα εκατομμύρια δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Και το αντιλήφθηκαν για τα καλά χθες οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι οι οποίοι ανέμεναν βροχή από γκολ στον αγώνα με τη Νάπολι. Η πρώην ομάδα του Μαραντόνα αποδείχτηκε σκληρό καρύδι και πήρε άξια την ισοπαλία 1-1.

Με τον νου στο κυριακάτικο ντέρμπι με την Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέσπασε άνετα ισοπαλία από την Μπενφίκα 1-1 με τον «παππού» Ράιαν Γκιγκς να σημειώνει γκολ και να βελτιώνει το δικό του ρεκόρ ως ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης σε ηλικία 37 ετών και 289 ημερών.
Είχαν προηγηθεί οι Αετοί με τον Καρντόσο.

Ο φετινός τελικός θα φιλοξενηθεί στο Μόναχο και η Μπάγερν φρόντισε να το θυμίσει στη Βιγιαρεάλ. Εύκολη επικράτηση των Βαυαρών με 2-0 (Ραφίνια, Κρος) στο Μαδριγάλ.
Τα αποτελέσματα
1ος όμιλος: Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι 1-1, Βιγιαρεάλ – Μπάγερν 0-2.
Η επόμενη αγωνιστική (27 Σεπτεμβρίου) : Μπάγερν – Μάντσεστερ Σίτι, Νάπολι – Βιγιαρεάλ.
2ος όμιλος: Λιλ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-2, Ιντερ – Τραμπζονσπόρ 0-1.
Η επόμενη αγωνιστική (27 Σεπτεμβρίου) :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ιντερ, Τραμπζονσπόρ – Λιλ.
3ος όμιλος: Βασιλεία – Οτελούλ 2-1, Μπενφίκα – Μάντσεστερ Γ. 1-1.
Η επόμενη αγωνιστική (27 Σεπτεμβρίου) : Μάντσεστερ Γ. – Βασιλεία, Οτελούλ – Μπενφίκα.
4ος όμιλος: Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1, Αγιαξ – Λυών 0-0.
Η επόμενη αγωνιστική (27 Σεπτεμβρίου) :
Λυών – Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ρεάλ – Αγιαξ.

Γιώργος Νασμής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.