Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά: Τροχαίο με 3 νεκρούς και 5 τραυματίες…

14 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Φωτογραφία αρχείουΤην Τετάρτη  το απόγευμα,  ένα λεωφορείο με επιβάτες από την Τσεχία ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη στην Εγνατία Οδό στα Γρεβενά (στο ύψος του Καλαμιτσίου),  με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο θάνατο 2 γυναίκες ( 25 και 50 περίπου χρονών) και ένας σοβαρά τραυματίας  50 χρονών,  να υποκύψει λίγη ώρα αργότερα στη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης .

Άμεση είναι η επέμβαση των ανθρώπων που εργάζονται στο Νοσοκομείο Γρεβενών αν και είχε λήξη η βάρδια τους. Κινητοποιήθηκαν  6 ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες στο Νοσοκομείο των Γρεβενών αλλά  και στη Θεσσαλονίκη.  Συνολικά υπάρχουν 5 τραυματισμένοι εκ των οποίων οι 2 σοβαρά.

Εκεί βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Διοικητής   του Νοσοκομείου Μιχάλης Γαβρίδης που συντόνισε τις διακομίσεις σε συνεργασία με τον εφημερεύοντα  χειρουργό  Γιάννη Ζηκόπουλο που αντιμετώπισε άμεσα τα πρώτα περιστατικά.

Το ιστορικό
Οι επιβάτες μένανε  στα Βρασνά και επισκέφθηκαν σήμερα  Τετάρτη τα Μετέωρα στην  Καλαμπάκα.  Στη επιστροφή – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που έφτασαν αμέσως    στο ραδιόφωνο  – στο πίσω μέρος του λεωφορείου χτύπησε ένα αυτοκίνητο τύπου Τζιπ μάρκας BMW που οδηγούσε μία γυναίκα,   με αποτέλεσμα το λεωφορείο να ξεφύγει  από την πορεία του και να ντελαπάρει.

Στο μεταξύ λόγω των σπινθήρων που προκάλεσε η ανατροπή,  εκδηλώθηκε και πυρκαγιά στην παρακείμενη πλαγιά η οποία έσβησε μετά από την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Γρεβενών.

“Ευτυχώς που δεν καήκαμε εμείς” δήλωσε μία γυναίκα που επέβαινε στο λεωφορείο σε σπαστά Αγγλικά..

Άμεση ήταν και  η αντίδραση  της Πρεσβείας της Τσεχίας που ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και ανέλαβε πρωτοβουλίες για τη μεταφορά των νεκρών καθώς επίσης και για την μεταφορά των τραυματιών.

This entry was posted on Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2011 at 21:28 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply