Ο πρώην υπ. Εξωτερικών μίλησε για την ελληνική αλλά και τη διεθνή κρίση από την Αυστρία

Τη σταθερή βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και στο πολιτικό σύστημα, τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν ευρωβουλευτής, Δημήτρης Δρούτσας, στο πλαίσιο συμμετοχής του σε συνέδριο στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Μιλώντας στο εφετινό διεθνές συνέδριο «Τριλογία του Σάλτσμπουργκ» – με θέματα πολιτικής, οικονομίας και πολιτισμού – ο κ. Δρούτσας παρέπεμψε στην κοινή πλέον διαπίστωση ότι η κρίση δεν είναι μόνον ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή και παγκόσμια, ενώ σημείωσε πως στην Ελλάδα η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κοινωνική και κρίση του πολιτικού συστήματος.

«Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν την ορθότητα των προτάσεων που υπέβαλε η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή, για την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγων και επιβολής φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές», τόνισε χαρακτηριστικά.
Συγχρόνως επισήμανε την εμφανή πλέον έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στις πολιτικές ηγεσίες, το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς ως πρόσωπα, όπως επίσης την αμφισβήτηση για την ικανότητα της πολιτικής να δώσει σήμερα τις απαραίτητες λύσεις, αλλά και το έλλειμμα αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών τάχθηκε υπέρ της άμεσης συμμετοχής των πολιτών στην διαδικασία λήψης αποφάσεων για τα μεγάλα θέματα (για παράδειγμα μέσα από ευρωπαϊκά δημοψηφίσματα), επισημαίνοντας την απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και στην Ελλάδα για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ο κ. Δρούτσας τόνισε πως, ζητώντας καθημερινά πλέον από τους πολίτες μεγάλες θυσίες, θα πρέπει η πολιτική και οι πολιτικοί να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, με ειλικρινή, αξιόπιστο και πειστικό τρόπο.

Πρόσθεσε δε, ότι κύριος λόγος της αναξιοπιστίας της πολιτικής είναι ότι ο πολίτης εξακολουθεί να βλέπει τον πολιτικό ως κατεστημένο και αυτό αποτελεί κύρια αιτία της απώλειας της αξιοπιστίας της πολιτικής σήμερα και αυτή η εικόνα πρέπει να σπάσει.

Ο κ. Δρούτσας προειδοποίησε τέλος, πως η απόσταση πολίτη-πολιτικής και πολίτη-πολιτικού, έχει διευρυνθεί επικίνδυνα και οι ηγεσίες, στην Ευρώπη και παγκόσμια, δεν επιτρέπεται να κυβερνούν ερήμην των λαών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.