Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στα Γρεβενά

20 Αυγούστου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Επίσημη επίσκεψη στο νομό Γρεβενών θα πραγματοποιήσει στις 23-26 Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο προκαθήμενος του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, όπου θα τον υποδεχτούν οι τοπικές αρχές και ο μητροπολίτης Γρεβενών. Η υποδοχή του κ. Βαρθολομαίου στην είσοδο της πόλης των Γρεβενών θα γίνει στις 6.45 μ.μ. Η παλλαϊκή υποδοχή του Παναγιοτάτου θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στην πλατεία Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού. Θα τον προσφωνήσουν ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Σέργιος και ο δήμαρχος της πόλης Δημοσθένης Κουπτσίδης. Στην αντιφώνησή του από το βήμα της εξέδρας, ο κ. Βαρθολομαίος με ομιλία του θα απευθυνθεί στους πιστούς.
Το Σάββατο 24/9 ο Παναγιότατος θα τελέσει δοξολογία στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως και θα ξεναγηθεί στους χώρους της μονής. Στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελέσει εσπερινό στον μητροπολιτικό ναό και το βράδυ θα παρατεθεί δείπνο προς τιμή του.
Την Κυριακή 25/9 θα λάβει χώρα πατριαρχική και πολυαρχιερατική θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του δήμου, με ομιλία του οικουμενικού πατριάρχη για τον εθνομάρτυρα Αιμιλιανό.
Με δεδομένη την ευαισθησία του για περιβαλλοντικά ζητήματα, την Δευτέρα 26/9 ο οικουμενικός πατριάρχης θα επισκεφτεί τον εθνικό δρυμό της Βάλια Κάλντα. Πιθανή είναι και μία επίσκεψη στον Πάρκο της Βόρειας Πίνδου, όπου ο κ. Βαρθολομαίος θα ανακηρυχτεί επίτιμος πρόεδρος του φορέα.
Η επίσκεψη του οικουμενικού πατριάρχη έχει κλειδώσει στο διάστημα 23-26 Σεπτεμβρίου, ο κορμός του προγράμματος υπάρχει, αλλά μπορεί να γίνουν ορισμένες προσθήκες. Πάντως, μητρόπολη και τοπικοί φορείς βρίσκονται επί ποδός για την υποδοχή και τη φιλοξενία του υψηλού προσκεκλημένου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρθολομαίος είχε επισκεφτεί το νομό Γρεβενών στις 28 Μαΐου 1999, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελασσόνα στις 18/9/2009 είχε επισκεφτεί την κωμόπολη της Δεσκάτης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

This entry was posted on Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2011 at 19:34 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply