Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αστροεξόρμηση… την Παρασκευή στα Γρεβενά

28 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου στις κατασκηνώσεις της Κουρούνας, στους Φιλιππαίους Γρεβενών

Ραντεβού κάτω απ’ τα… άστρα θα δώσουν και φέτος περισσότεροι από 500 ερασιτέχνες αστρονόμοι από την Ελλάδα και την Κύπρο οι οποίοι θα παραβρεθούν στην 5η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου στις κατασκηνώσεις της Κουρούνας, στους Φιλιππαίους Γρεβενών, σε υψόμετρο 1.400 μέτρων.

«Ο ουρανός των Γρεβενών είναι ο πιο σκοτεινός της Ευρώπης, καθώς δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου φωτορρύπανση που προκαλείται από τα φώτα των πόλεων, γεγονός που δημιουργεί τις πλέον κατάλληλες συνθήκες για την παρατήρηση», δήλωσε στον «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ» ο Αντώνης Κεκελέκης, γενικός γραμματέας του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει αναλάβει και τη διοργάνωση της εκδήλωσης. «Θα έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε τον Κρόνο, την Ανδρομέδα, διάφορους αστερισμούς και νεφελώματα», συμπλήρωσε ο ίδιος. Ακόμη, στο πλαίσιο της εξόρμησης θα πραγματοποιηθούν και διάφορα workshops, αλλά και προαιρετικές εκδρομές στη Δρακολίμνη και την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα, όπως και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων (π.χ. τοξοβολία και ποδηλασία βουνού). Για τα μικρά παιδιά έχουν προγραμματιστεί παιχνίδι ζωγραφικής και παράσταση Καραγκιόζη, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τον Ηλιο μέσα από ειδικά ηλιακά τηλεσκόπια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αστροεξόρμηση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας: http://www.ofa.gr/.

This entry was posted on Πέμπτη, 28 Ιουλίου, 2011 at 23:29 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΝΕΟΙ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply