Επιστολή στους Γρεβενιώτες Ταξιτζήδες…

Ολοκληρώθηκε η κατ’ άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: «Λειτουργία των Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Έρευνα, Παραγωγή και Δίκτυα Μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις» αφού προηγήθηκε ακρόαση των αρμοδίων φορέων: ΔΕΗ ΑΕ, ΡΑΕ, ΔΕΣΜΗΕ, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Σωματείο Εργαζομένων Φυσικού αερίου, ΤΕΕ, ΙΓΜΕ, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Αθανάσιος Χαντάβας ως εισηγητής της πλειοψηφίας, στην κατ’ άρθρο συζήτηση εξέφρασε επιφυλάξεις στα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό των εργαζομένων, στη φορολόγηση των μεταβιβάσεων από τη ΔΕΗ προς τις θυγατρικές επιχειρήσεις και σε διατυπώσεις του νομοσχεδίου που αφορούν στις αρμοδιότητες της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να αντιμετωπιστούν κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων είτε υπηρετούν στην ΔΕΗ, είτε στον ΑΔΜΗΕ ΑΕ, είτε στον ΑΔΔΗΕ ΑΕ, είτε στον ΔΕΣΜΗΕ. Παράλληλα ζήτησε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, να προστεθεί διάταξη που να εξασφαλίζει ότι θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση του κράτους προς το ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων με αναλογική κατανομή στις τρεις εταιρείες και σύμφωνα με τους όρους του ισχύοντος νόμου.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι για τη σύσταση των δύο θυγατρικών εταιρειών θα χρειαστούν αρκετές συμβολαιογραφικές πράξεις, μεταβιβάσεις παγίων και αποθεματικών για τα οποία δεν ευθύνεται η ΔΕΗ, ούτε οι θυγατρικές της και ζήτησε τροποποίηση των διατάξεων ούτως ώστε να μη επιβληθούν φόροι. Αλλαγή ζήτησε επίσης στη διατύπωση του άρθρου 10 σε ότι αφορά στο νομικό καθεστώς των μελών της ΡΑΕ.

Ο κ. Χαντάβας τέλος απευθυνόμενος προς τον Υπουργό ζήτησε να εξεταστούν σοβαρά οι παρατηρήσεις του και να ενημερωθεί η Επιτροπή πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Για τους Ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ Γρεβενών
Επίσης επιστολή απέστειλε ο Βουλευτής Γρεβενών Θανάσης Χαντάβας στους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ Γρεβενών όπου απαντά στα αιτήματα των ιδιοκτητών αλλά και στη δική τους επιστολή που του έστειλαν, ζητώντας του να δοθεί λύση στα αιτήματα του κλάδου. Η επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο του Σωματείου Δημήτρη Παπαδόπουλο, έχει ως εξής:
Eπιστολή Θανάση Χαντάβα για τους Ταξιτζήδες των Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.