Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτό το νησί ποιός θα το πάρει;

13 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Εκατόν πενήντα νησιά φέρονται να αγόρασαν πέρσι ανα τον κόσμο οι Ιταλοί μεγιστάνες του πλούτου

Αυξάνεται ο αριθμός των νησιών, κυρίως κροατικών, που αγοράζονται από πλούσιους Ιταλούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Republicca.
Η μανιώδης τάση απόκτησης ιδιωτικών παραλιών που είχε καταλάβει τα τελευταία χρόνια τους κροίσους της Ιταλίας φαίνεται πως περνάει τώρα σε νέο επίπεδο, καθώς οι μεγιστάνες της γειτονικής μας χώρας επιδίδονται πλέον στο σπορ της αγοράς ολόκληρων νησιών και της μετατροπής τους σε πολυτελή θέρετρα!

Σύμφωνα με τη γνωστή εφημερίδα η ζήτηση νησιών από Ιταλούς πλουσίους αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με το 2010. Περιοχές που φαίνεται να έλκουν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των κροίσων είναι μεταξύ άλλων η Νορβηγία, η Βραζιλία αλλά και η Ελλάδα.
Την περσινή χρονιά αποκτήθηκαν από την ιταλική αφρόκρεμα συνολικά 150 νησιά, από τις ακτές της Κροατίας μέχρι την Καραϊβική και τις Νότιες Θάλασσες. Οι περισσότεροι από τους μεγιστάνες προχωρούν σε τέτοιες αγορές προκειμένου να εξασφαλίσουν ηρεμία, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των παπαράτσι: γιαυτό και συνήθως διατηρούν χαμηλούς τόνους. Ωστόσο υπήρξε παλαιότερα έντονη φημολογία πως ο Τζιόρτζιο Αρμάνι αγόρασε το διάσημο νησί του Ιονίου, τον Σκορπιό, από την Αθηνά Ωνάση για ένα υπέρογκο ποσό, γεγονός, όμως, που διαψεύστηκε με ανακοίνωση του ιδίου του διάσημου Ιταλού σχεδιαστή.

Οι ενδιαφερόμενοι εμφανίζονται πρόθυμοι να ξοδέψουν ακόμα και 250.000 Ευρώ, ποσό που όπως εκτιμάται από τo ιταλικό γραφείο έρευνας ακινήτων Scenari Immobiliari μπορεί να εξασφαλίσει στους υποψήφιους αγοραστές μία ιδανική έκταση στη Βόρεια Ευρώπη, στις Καναδικές λίμνες ή την Κροατία. Όσοι είναι σε θέση να ξοδέψουν ακόμη περισσότερα μπορούν να επιλέξουν πιο εξωτικά μέρη, όπως η Κεντρική Αμερική.
Σύμφωνα με ειδικούς οικονομολόγους, τα αίτια αυτής της αγοραστικής μανίας χωρίς προηγούμενο εντοπίζονται… στην οικονομική κρίση. Η προβληματική οικονομικά Κροατία το 2009, για παράδειγμα, έβγαλε αρκετά νησιά της στην πλευρά της Αδριατικής στο σφυρί, με σκοπό να εξοικονομηθούν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

This entry was posted on Τετάρτη, 13 Ιουλίου, 2011 at 14:38 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply