Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θετικοί στις αλλαγές οι καθηγητές ΤΕΙ

4 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Συνεδριάζουν για το νομοσχέδιο στην ανώτατη εκπαίδευση

Συνεδριάζουν εκτάκτως από το πρωί στο υπουργείο Παιδείας, οι πρόεδροι των ΤΕΙ για το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, που δίνεται σήμερα στις διοικήσεις πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων και στην δημοσιότητα.
Ο πρόεδρος των διδασκόντων ΤΕΙ Γ. Τσάκνης δήλωσε σήμερα ότι οι νέες διατάξεις του υπουργείου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση κινούνται προς θετική κατεύθυνση.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και διαψεύσεις μας αναφορικά με τις χύδην διαρροές στον Τύπο ως προς το Νόμο για τις αλλαγές στα ΑΕΙ, κάποιοι συνεχίζουν να “μεταφράζουν” κατά το δοκούν όσες πληροφορίες έχουν και να δημιουργούν λάθος εντυπώσεις».

Έτσι, το υπουργείο Παιδείας, «για μία ακόμα φορά», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, διευκρινίζει τα εξής:

– Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιβολής διδάκτρων στους φοιτητές, όσο και αν κάποιοι το επιθυμούν.

– Μετά τη χρονική διάρκεια σπουδών ν+2 (όπου ν είναι ο κανονικός χρόνος φοίτησης συν δύο χρόνια) και ν+ν για τους μερικής φοίτησης, το κάθε Ίδρυμα θα αποφασίζει τους τρόπους και τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση της φοιτητικής ιδιότητας.

– Τα συγγράμματα θα συνεχίσουν να διανέμονται κανονικά. Σε 3 χρόνια όλα θα είναι αναρτημένα στο Διαδίκτυο.

Όπως σημειώνεται ακόμη «πραγματικά απορούμε πόθεν προκύπτει ότι η σίτιση θα υφίσταται μόνο αν η σχολή έχει χρήματα…» Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ματαιοπονούν, όποιοι καλλιεργούν τεχνητή ένταση ψαρεύοντας σε θολά νερά».
Η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου αύριο θα έχει για το θέμα αυτό συναντήσεις με τους καθηγητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Μάρνυ Παπαματθαίου

This entry was posted on Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2011 at 16:21 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply