Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διαφορετικό το βακτήριο E. Coli που ανιχνεύθηκε στην Ελληνική αγορά

2 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Εντοπίστηκε σε καταψυγμένο κιμά και σουτζουκάκια

Το βακτήριο E. Coli O157 το οποίο ανιχνεύθηκε σε κατεψυγμένο προϊόν κιμά και σε κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια (και τα δύο από βοδινό κρέας) που διακινήθηκαν από δύο γερμανικές επιχειρήσεις στην Eλληνική εταιρεία LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε., είναι διαφορετικό από τον ορότυπο Ο104 που προκάλεσε πρόσφατα μεγάλες επιδημίες στη Γερμανία και στη Γαλλία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ).

Ήδη από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων έχει απαιτηθεί η άμεση ανάκληση – απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων και συνεστήθη η αποφυγή της κατανάλωσης τους.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για την ανάγκη τηρήσης των απαραίτητων κανόνων υγιεινής κατά τη διάρκεια χειρισμού και κατανάλωσης τροφίμων, παραθέτει τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:

-Την υγιεινή των χεριών κατά τον χειρισμό των τροφίμων, πριν από την κατανάλωση τροφής και μετά από τη χρήση τουαλέτας.

-Το καλό μαγείρεμα των τροφών (θερμοκρασία > 70 βαθμών για περισσότερο από 2 λεπτά).

-Τον διαχωρισμό ωμών από μαγειρεμένα τρόφιμα και ιδιαίτερα την προσοχή στον ξεχωριστό χειρισμό των ωμών κρεάτων από ωμά λαχανικά

-Σε περίπτωση που καταναλωτές των παραπάνω προϊόντων εμφανίσουν κλινική συμπτωματολογία γαστρεντερίτιδας συστήνεται η επικοινωνία με γιατρό.

This entry was posted on Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2011 at 16:55 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply