Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ημέρα της Κρίσεως σήμερα Σάββατο για «τηλε-ιεροκήρυκα» και ποίμνιο…

21 Μαΐου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ο 89χρονος Αμερικανός Χάρολντ Κάμπινγκ έχει καταλήξει ότι η συντέλεια του Κόσμου… μόλις έφθασε

Σε απευθείας τηλεοπτική ή ραδιοφωνική μετάδοση (εξαρτάται) σχεδιάζει να παρακολουθήσει τις πρώτες ώρες της Ημέρας της Κρίσεως το Σάββατο 21 Μαΐου του 2011 ο 89χρονος Χάρολντ Κάμπινγκ, Αμερικανός «τηλε-ιεροκήρυκας» που έχει καταλήξει έπειτα από περίπλοκους υπολογισμούς «πέραν πάσης αμφιβολίας» πως για τη Γη δεν υπάρχει αύριο.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η καταστροφή θα ξεκινήσει από τα ανατολικά και, κάπως σαν την Πρωτοχρονιά, θα κινείται βάσει των ζωνών ώρας, ενώ το ίδιο το Σύμπαν θα καταστραφεί σε έξι μήνες -δηλαδή στις 21 Οκτωβρίου, όχι πως θα έχει καμία σημασία.
Αγνοώντας ακόμη και το ευαγγελικό «περί δε της ημέρας εκείνης ή της ώρας ουδείς οίδεν» (Κατά Μάρκον, 13:12), ο Χάρολντ Κάμπινγκ, επικεφαλής του χριστιανικού ραδιοφωνικού δικτύου Family Stations Inc. στις ΗΠΑ, πιστεύει ότι το Σάββατο ο πλανήτης θα καταστραφεί, οι πιστοί θα πάνε στον Παράδεισο και οι υπόλοιποι θα καούν στην Κόλαση.
Ο ίδιος δήλωσε στο Reuters πως θα περάσει την ημέρα μαζί με τη γυναίκα του στην Καλιφόρνια, κοντά σε μία τηλεόραση ή ένα ραδιόφωνο για παρακολουθήσει με ενδιαφέρον «τι συμβαίνει στην άλλη άκρη του κόσμου, καθώς θα ξεκινούν τα γεγονότα». Αυτό θα γίνει «πέραν πάσης αμφιβολίας«, διαβεβαίωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Μέχρι εδώ (ας πούμε) καλά. Το πραγματικά περίεργο όμως είναι ότι όντως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πειστεί από τα όσα κηρύττει ο Κάμπινγκ -που έχει μάλιστα ξαναπροβλέψει τη Δευτέρα Παρουσία για το 1994- και σε ολόκληρες τις ΗΠΑ υπάρχουν περίπου 2.200 αφίσες και δεκάδες πιστοί που προαναγγέλλουν την καταστροφή.
Ο τρόπος υπολογισμού της (δεύτερης) ημερομηνίας είναι εξαιρετικά περίπλοκος, και εμπλέκει, φυσικά, αριθμολογία και αυθαίρετη επιλογή μαθηματικών σταθερών και στοιχείων από τη Βίβλο. Μένει να φανεί το πώς θα αντιμετωπίσει ο Χάρολντ Κάμπινγκ το ξημέρωμα της 22ας Μαΐου.

This entry was posted on Σάββατο, 21 Μαΐου, 2011 at 07:16 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply