Μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα ανακοινωθεί η οριστική απόφαση

Εγκαταλείπει τα πυρηνικά σχέδια για το Μπέλενε η ΒουλγαρίαΤο ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η βουλγαρική κυβέρνηση το έργο της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε άφησε ανοιχτό με σημερινές του δηλώσεις, στη δημόσια βουλγαρική τηλεόραση, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Αφού σχολίασε ότι αν το έργο αυτό ήταν αποδοτικό οικονομικά, θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, ο κ. Μπορίσοφ εξαπέλυσε επίθεση κατά του προκατόχου του Σεργκέι Στανίσεφ, λέγοντας πως «δεν τόλμησε να προχωρήσει το σχέδιο, αλλά μας άφησε οικονομικά βάρη περίπου μισού δισεκατομμυρίου λέβα, τα οποία πρέπει να πληρώνουμε τώρα εμείς».

Ο βούλγαρος πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την οριστική της απόφαση για το Μπέλενε στις επόμενες τρεις εβδομάδες, ύστερα από διαβουλεύσεις με τη βρετανική τράπεζα, που έχει αναλάβει χρέη συμβούλου, με τη ρωσική πλευρά και με τις Βρυξέλλες.

Πρόσφατα, ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας Τράιτσο Τράικοφ έθεσε για άλλη μια φορά υπό αμφισβήτηση τη σκοπιμότητα της κατασκευής του δεύτερου αυτού πυρηνικού σταθμού.

Μάλιστα, πρότεινε ως εναλλακτική λύση την εγκατάσταση νέου αντιδραστήρα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.