Στο Studio του Star-fm 933, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (18-5), ο υποψήφιος Βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην ΠΕ Γρεβενών Θανάσης Σταυρόπουλος,  όπου συνομίλησε με τον Δημοσιογράφο Χρήστο Μίμη για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

 

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα από την συζήτηση
 

Η Π.Ε. Γρεβενών πρωταθλήτρια στη μείωση του πληθυσμού στην τελευταία απογραφή τι λέτε?


 …Δεν λύνεται ένα τέτοιο πρόβλημα με ημίμετρα και με λαϊκίστικες υποσχέσεις 
 
Το δημογραφικό αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα. Και τι έγινε στην κατεύθυνση επίλυσης αυτού του τεράστιου προβλήματος? 
 
Σε κεντρικό επίπεδο έγιναν σοβαρά βήματα, στο πρόγραμμα της ΝΔ υπάρχουν πολιτικές, που σε συνδυασμό με την αύξηση του ΑΕΠ, των επενδύσεων και της περαιτέρω μείωσης της ανεργίας το δημογραφικό πρόβλημα θα αμβλύνεται. 
 
Σε τοπικό επίπεδο τι πιστεύεται ότι πρέπει να γίνει?
 
…Να αφήσουμε τα μεγάλα λόγια και να στρωθούμε στη δουλειά.
Επιτέλους, να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι όλα τα θεσμικά όργανα, όλοι οι φορείς, δήμος, επιμελητήριο, εργατικό κέντρο, το πανεπιστήμιο μας Σε αυτό μάλλον έχετε δίκαιο, απ’ ότι θυμάμαι κάτι τέτοιο, οργανωμένα, δεν έγινε ποτέ. 
 
Κι αν τελικά καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι μαζί τι λέτε ότι πρέπει να γίνει? 
 
…Με συγκεκριμένη ατζέντα, τι φταίει και βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε. Όλοι μαζί – με στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που να δημιουργεί τις προοπτικές για να σταματήσει η δημογραφική αιμορραγία. Να διεκδικηθούν συγκεκριμένα έργα υποδομής και τρόποι προσέλκυσης επενδύσεων. 
 
Πιστεύεται ότι αυτή η πρόταση σας για το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της περιοχής μας, θα αποδώσει καρπούς?

 
…Δεσμεύουμε από την επόμενη μέρα της εκλογής μου, να μπει σε εφαρμογή η μεγάλη συμμαχία. 
 
Στη συνέχεια κύριε Σταυρόπουλε?
 
…Το στρατηγικό σχέδιο να αποτελεί τον οδικό μου χάρτη Όλοι μαζί, να σχεδιάσουμε το μέλλον του τόπου μας και διεκδικώντας από κάθε εγχώριο και ευρωπαϊκό πρόγραμμα και με δυναμική παρουσία στη βουλή να ανοίξαμε τον δρόμο για την επιστροφή των νέων μας 
 
Επισκεφτήκατε τα χωριά της Π.Ε. Γρεβενών ? 
 
….Όλα τα χωριά μας και κατά τη διάρκεια της τετραετίας κατέγραψα τα σημαντικότερα προβλήματα τους. 
 
Λέτε δηλαδή ότι γνωρίζετε τα κατά τόπο προβλήματα? 
 
Γνωρίζω πολύ καλά όλα τα τοπικά προβλήματα Οι αγρότες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση 
Η κυβέρνηση – παρά τη δύσκολη συγκυρία – μείωσε δραστικά τις ασφαλιστικές εισφορές αγροτών και κτηνοτρόφων, επέστρεψε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο. Και έδωσε αποζημιώσεις για τις ζημιές από τις φυσικές καταστροφές 
 
Πιστεύετε ότι είχαν αποτελέσματα τα μέτρα της κυβέρνησης?
 …Η κυβέρνηση εφάρμοσε την αγροτική πολιτική της με σύνεση και μπόρεσε να αμβλύνει τις συνέπειες για τον αγροτικό κλάδο Στόχος της ΝΔ ήταν και είναι η αξιοποίηση των ποιοτικών πλεονεκτημάτων των προϊόντων μας ώστε ο πρωτογενής τομέας να κατακτήσει τη θέση που του αξίζει στην οικονομική ζωή της χώρας μας. 
 
Η Π.Ε. Γρεβενών έμεινε χωρίς εκπροσώπηση στη βουλή για μεγάλο χρονικό διάστημα, τι λέτε και τι κάνατε για αυτό?
 …Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα δίκαια αιτήματα φορέων και συμπολιτών μου να φτάσουν στα κέντρα αποφάσεων. 

 




 

 Βγήκα μπροστά σε όλες τις διεκδικήσεις και στα δίκαια αιτήματα. Επισκέφτηκα υπουργούς, υφυπουργούς Γενικούς  Γραμματείς για να ακουστούν τα αιτήματα μας και να γίνουν πράγματα για τον τόπο μας, για το κοινό καλό. 
 
Συμβάλλατε σε κάποιες επιτυχίες ?
 
...Στην παραμονή του στρατοπέδου, στην επανίδρυση και επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων, στην αναβάθμιση του Χιονοδρομικού της Βασιλίτσας, στη διεκδίκηση ίδρυσης Τμήματος Πυροσβεστικής Αυτοκινητοδρόμων και πρόσφατα στην ενεργειακή αναβάθμιση του δικαστικού μεγάρου Γρεβενών. 
Έτρεξα για κάθε δίκαιο αίτημα, για καθετί που ήταν καλό για τον τόπο μας.
 
Το γραφείο σας λειτουργούσε κανονικά ως πολιτικό γραφείο τα τελευταία 4 χρόνια ?
 
Η πόρτα του γραφείου μου παρέμεινε ανοιχτή τέσσερα χρόνια.
Χωρίς καμία απολύτως διάκριση. 
 
Το γραφείο σας πώς θα λειτουργεί εάν είσαι ο επόμενος βουλευτής και πως θα πορευτείτε ?

 
…Η πόρτα του γραφείου μου πάντα ανοικτή με συνεργάτισσες και συνεργάτες από τον τόπο μας, ικανοί και έτοιμοι για τη διεκδίκηση κάθε δίκαιου αιτήματος. Απεχθάνομαι τον λαϊκισμό, τα μεγάλα λόγια, τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα Τα ξεκάθαρα λόγια θέλω, έτσι πορεύομαι και έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι. 
 
Κλείνοντας ένα μήνυμα κύριε Σταυρόπουλε ? 
 …Την Κυριακή δεν γυρίζουμε πίσω, ψηφίζουμε ΝΔ και επιλέγουμε ποιος μπορεί να εκπροσωπήσει την Π.Ε. Γρεβενών στη βουλή και στα κέντρα αποφάσεων…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.