Η εξασφάλιση της ισότιμης και πλήρους προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία σε δημόσιους χώρους και δημοτικές υπηρεσίες,

βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το πρωί της Τρίτης 12 Απριλίου 2022, ο Δήμαρχος Γρεβενών με τον Γενικό Γραμματέα της ΕΣΑμεΑ Βασίλη Κούτσιανο, παρουσία του προεδρείου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας.




Ο Γιώργος Δασταμάνης τόνισε από την πλευρά του ότι ο Δήμος Γρεβενών, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων της Δημοτικής Αρχής με σκοπό τη δημιουργία φιλικότερων δομών για τα άτομα με αναπηρία, έχει ήδη ολοκληρώσει την κατασκευή ειδικών ραμπών στις εισόδους των σχολικών κτιρίων της πόλης μας, στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των παιδιών με κινητικά προβλήματα.

Επιπλέον, ειδική αναφορά έγινε και για την νέα παιδική χαρά που δρομολογεί ο Δήμος στο Πάρκο των Μανιταριών, η οποία θα είναι “προσβάσιμη για όλους”, καθώς στη μελέτη της – που εκπόνησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών – προβλέπονται οι κατάλληλοι και απαιτούμενοι δίοδοι για αναπηρικά αμαξίδια.




Κατά τη διάρκεια του διαλόγου, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην κατάθεση κοινών προτάσεων και την αναζήτηση βέλτιστων πρακτικών για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών εγκαταστάσεων υπέρ των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, επιβεβαιώνοντας έτσι την άψογη και στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου Γρεβενών και Αναπηρικού Κινήματος.

Γραφείο Τύπου

  Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.