Ασιατική συνταγή με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
Υλικά για 2 άτομα
- 700 ml νερό
 - 150 γραμμάρια ούντον νούντλς
 - 300 γραμμάρια ανάμεικτα μανιτάρια, τα μισά τουλάχιστον να είναι σιτάκε
 - 2 χούφτες σπανάκι
 - 1 χούφτα φύτρες φασολιού
 - 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
 - 1 κομμάτι τζίντζερ
 - 1 πράσινο κρεμμυδάκι κομμένο
 - 1 σκελίδα σκόρδο
 - 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
 - 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
 - 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
 - 1 κουταλιά της σούπας γλυκό κρασί (αν το βρούμε σε κάποιο ειδικό κατάστημα καλό είναι να βάλουμε το γιαπωνέζικο μίριν)
 - 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
 - ψιλοκομμένος μαϊντανός
 - αλάτι χοντρό
 
Εκτέλεση
- Αρχικά, κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες. Κόβουμε ένα μέρος από το τζίντζερ, θα χρειαστούμε 6 λεπτές φέτες και το υπόλοιπο το πολτοποιούμε.
 - Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κρατάμε ολόκληρο για να το βάλουμε μέσα στη σούπα απλά και μόνο για να πάρει λίγο άρωμα.
 - Σε ένα τηγάνι, ρυθμίζοντας τη φωτιά σε μέτρια ένταση, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.
 - Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα τα μανιτάρια, το τζιντζερ και λίγο από το τσίλι και σοτάρουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας ελαφρά με ένα πιρούνι.
 - Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3 με 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν τελειώσουμε με το σοτάρισμα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
 - Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και το περιεχόμενο του τηγανιού. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε τη σούπα να βράσει. Ενώ η σούπα σιγοβράζει ρίχνουμε μέσα ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο.
 - Προσθέτουμε επίσης το γλυκό κρασί ή το μίριν, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας και 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα νούντλς.
 - Τα βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα να βράσουν, αλλά δεν τα αφήνουμε να βράσουν τελείως, τα βγάζουμε 2-3 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος βρασμού γιατί θα τα βάλουμε να βράσουν και μαζί με τη σούπα.
 - Μετά από 6-7 λεπτά ρίχνουμε μέσα στη σούπα 2 χούφτες σπανάκι, 1 χούφτα φύτρες φασολιού, το πράσινο κρεμμύδι, τα νούντλς και λίγο τσίλι.
 - Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η σούπα, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το σησαμέλαιο. Μοιράζουμε τη σούπα σε δύο πιάτα.
 - Γαρνίρουμε με το υπόλοιπο τσίλι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
 
newsbeast
loading…
                                                     
                     