Επειδή ο Μπάμπης το θέλησε πολύ…

xainidesΌλα τα ωραία πράγματα γίνονται γιατί κάποιος το θέλησε πολύ! Έτσι ξεκίνησε τη συναυλία ένα μεσημέρι Κυριακής στο Pindos Resort στα 1.170 μέτρα υψόμετρο, μέσα στο δάσος των Γρεβενών, ο Δημήτρης Αποστολάκης των Χαΐνηδων κι όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί το θέλαμε πολύ…μα πιο πολύ ο Μπάμπης, ο χαμογελαστός ιδιοκτήτης!

Θωμάς Κοροβίνης
Θωμάς Κοροβίνης
Θωμάς Κοροβίνης

Είναι δύσκολο να βρεθεί κανείς στην Πίνδο, σ’ ένα ξενοδοχείο για να περάσει μέρες ξεκούρασης έτσι απλά. Όμως στο Pindos Resort ο Μπάμπης και η Σοφία, δύο χαμόγελα σε σώμα, έκαναν πολύ κόσμο να αγαπήσει τον πανέμορφο ξενώνα τους, γιατί αγάπησαν αυτούς. Γιατί το θέλουν πολύ… ό,τι κάνουν το κάνουν με πολλή αγάπη και πάθος, όπως και τα live τους στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, που πάντα γεμίζει ασφυκτικά. Και τα κάνουν σωστά!

Όπως την Κυριακή, που το κάλεσμα ήταν για τους Χαΐνηδες και τον Κωνσταντή Πιτσιόρη στα πνευστά, σύνολο επτά μέλη ορχήστρα.

Θωμάς Κοροβίνης

Θωμάς Κοροβίνης

Ήταν ο χώρος, ήταν η διάθεση του κόσμου, ήταν το κόκκινο βραβευμένο διεθνώς κρασί του κτήματος Στεργίου, που έρεε άφθονο, ήταν και το κάλεσμα του Δημήτρη Αποστολάκη να αγαπήσουμε τα σκότη μας και να’ ναι ό,τι κάνουμε μια τελετή, στην οποία θα ‘μαστε οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι… ήταν όλα αυτά και η συναυλία έμοιαζε με διονυσιακή τελετή! Σε αυτό συντέλεσε κάθε μουσικός χωριστά.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης με την ιδιαίτερη κρητική λύρα και το τραγούδι, ο Δημήτρης Ζαχαριουδάκης με την κιθάρα και το τραγούδι, ο Τάκης Κανέλλος στα ντραμς, ο Γιάννης Νόνης στο μπάσο, ο Μιχάλης Νικόπουλος στο λαούτο, μπουζούκι, μαντολίνο και τραγούδι, η Σπυριδούλα Μπάκα με την αγγελική φωνή και ο Κωνσταντής Πιτσιόρης, που έπαιξε κάθε είδους πνευστό υπάρχει, αν και μας καθήλωσε με το κλαρίνο του.

Ο Κωνσταντής χόρεψε επίσης και κάθε στιγμή εξέπεμπε τη ζωντάνια και το πάθος του για τη δουλειά του. Πάθος… ναι αυτό ένοιωθα ως επίγευση αυτής της συναυλίας…Καθένας από εμάς συγκινήθηκε, χαμογέλασε και γέλασε, προβληματίστηκε και γέμισε την ψυχή του αλλά και το φιλμ της μνήμης του. Γιατί ό,τι θυμόμαστε είναι μικρά κεράσματα από καλλιτέχνες της παρέας, οι οποίοι συμβάλλουν στο να έχει αποτέλεσμα και το άλλο κάλεσμα του Δημήτρη: να εμπνέετε τον άλλον και να ερωτεύεστε.

Θωμάς Κοροβίνης
Θωμάς Κοροβίνης
Θωμάς Κοροβίνης

Ο Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης μας παρουσίασε και το βιβλίο του «Φτου ξελευτερία για όλους!» από τις εκδόσεις Καστανιώτη και αυτό που κρατήσαμε ήταν ότι η περίληψή του στο οπισθόφυλλο δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο του βιβλίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της παρέας του Pindos Resort θα αποκτήσει το βιβλίο του Δημήτρη, γιατί αγάπησε τους στίχους του.

Τους απόλυτα ευαίσθητους, τους επαναστατικούς, τους ερωτικούς…αγάπησε τα λόγια του, τα καλέσματά του κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Μέσω των λόγων του μεταφέρθηκα άθελά μου στη φοιτητική περίοδο της ζωής μου, που χαιρόμουν να βρίσκομαι σε διαλέξεις και να κρατώ σημειώσεις με τις πιο αξιόλογες ατάκες τους…

Θωμάς Κοροβίνης
Θωμάς Κοροβίνης

Μια, που δε θα ξεχάσω ποτέ όμως, ήταν αυτή, που άκουσα να λέει σε δύο κυρίες από τους παρευρισκόμενους στη συναυλία, οι οποίες την παρακολουθούσαν μετέχοντας κάθε λεπτό. Ποιητικές πραγματώσεις τις αποκάλεσε κι αυτές πλήρεις ψυχαγωγίας επέστρεψαν για το σπίτι…

Θωμάς Κοροβίνης
Θωμάς Κοροβίνης
Θωμάς Κοροβίνης

κείμενο | κατερίνα γρηγοριάδου
κείμενο + φωτογραφίες | νίκη ζερβού
επιμέλεια | τάσος θώμογλου + αλέξανδρος κόγκας


rejected

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.