ΜΑΤΣτον περιπτερά που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς των ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων, όταν, όπως δείχνει βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, πήραν εμφιαλωμένα νερά από το ψυγείο, επέρριψε την ευθύνη ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σταύρος Μπαλάσκας.

Μιλώντας  σε τηλεοπτική εκπομπή (ΑΝΤ1), ο αντιπρόσωπος των αστυνομικών υποστήριξε πως «οι αστυνομικοί έδωσαν χρήματα στον περιπτερά για τα νερά αλλά εκείνος αρνήθηκε να τους του πουλήσει», προσθέτοντας ότι «δεν έγινε ούτε τσαμπουκάς, ούτε κλοπή, όπως διαφαίνεται από την έρευνα».

Το βίντεο που δείχνει την επίθεση εναντίον περιπτερά από άνδρες των ΜΑΤ ενώ εκείνος τους κατηγορεί ότι του έκλεψαν μπουκάλια νερού, κάνει το γύρο του διαδικτύου κι έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αλλά και τη διενέργεια έρευνας από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Από την ενημέρωση που έχω, οι συνάδελφοι από την διμοιρία έδωσαν χρήματα στον περιπτερά για να αγοράσουν νερά ενώ εκείνος τους είπε “δεν σας δίνω”» υπογράμμισε ο κ. Μπαλάσκας και έκανε λόγο για λάθος από την πλευρά των αστυνομικών λέγοντας ότι «οι συνάδελφοι δεν κατάλαβαν ότι έπρεπε να φύγουν και επέμειναν να του δώσουν λεφτά για να πάρουν τα νερά».

Ο κ. Μπαλάσκας τόνισε πως οι αστυνομικοί ζήτησαν τη σύλληψή του επειδή δεν πήρε τα χρήματα, προσθέτοντας παράλληλα ότι «είναι παράνομο να αρνείσαι να πουλήσεις».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας δήλωσε σχετικά: «Το βίντεο έχει υποπέσει στην αντίληψή μου από την πρώτη στιγμή. Περίμενα να περάσει το τριήμερο των εορτασμών του Πολυτεχνείου, αλλά κανένας δεν θα μείνει ατιμώρητος. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αμαυρώσει την εικόνα της Αστυνομίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.