ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Αισιοδοξία για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης με την τρόικαΑισιόδοξος για το κλείσιμο των θεμάτων στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ακολούθησε τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ερωτηθείς σχετικά με τα θέματα των ΕΑΣ και των πλειστηριασμών, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση. Σε ερώτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα ομαδικών απολύσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και επανέλαβε πως ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση.

Επιθυμία του πρωθυπουργού είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις πριν την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, δήλωσε λίγο αργότερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό είναι εφικτό.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ.Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να επέλθει συμφωνία με την τρόικα μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Κληθείς να σχολιάσει χθεσινή του δήλωση πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση, ο κ. Στουρνάρας είπε πως «τα στοιχεία δείχνουν ότι ως ποσοστό επί του ΑΕΠ τα έσοδα είναι χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό όρο κατά δυο μονάδες». Όλοι θέλουν να μειωθούν οι φόροι, δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος και αρνήθηκε πως η τρόικα πιέζει για αυξήσεις στη φορολογία.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.