Εμμένει στη σκληρή του στάση ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, που από το βήμα του ΕΒΕΑ έστειλε μήνυμα στους δύο εταίρους της συγκυβέρνησης.Στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του ο πρωθυπουργός έκανε αναφορές στο κλείσιμο της ΕΡΤ, εμφανιζόμενος αμετακίνητος στη θέση του περί λουκέτου και νέας αρχής. “Η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης για αυτό και χθες διαλύθηκε. Η ΕΡΤ δεν κλείνει, θα αποκτήσουμε μια αληθινή Δημόσια Τηλεόραση”, υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς για να συνεχίσει σε υψηλούς τόνους σημειώνοντας πως “αυτό που είδατε χθες είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος που καταρρέει”. Μάλιστα, αναρωτήθηκε αν η ομιλία του μεταδίδεται, λέγοντας πως “δεν ξέρω αν μας έχουν συνδέσει στα media. H συντεχνία έχει επιβάλλει σιωπή. Η ΕΡΤ απεργούσε κάθε φορά που συνέβαινε κάτι σημαντικό και αισιόδοξο”. Αναφερόμενος στους εργαζομένους της ΕΡΤ, αποκάλυψε πως “δεν έχουμε τίποτε απολύτως με τους εργαζομένους της ΕΡΤ. Θα αποζημιωθούν και κάποιοι που αξίζουν θα επαναπροσληφθούν”.

Με αυτόν τον τρόπο, ο πρωθυπουργός έδωσε απάντηση στο κάλεσμα των Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη για να συναντηθούν και να βρουν μια λύση για την ΕΡΤ, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η συγκεβέρνηση στη συνεννόηση.

Λίγη ώρα πριν είχαν συναντηθεί οι πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της πως εκείνος και ο Φώτης Κουβέλης, προσκαλούν τον Αντώνη Σαμαρά σε διάλογο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τον λόγο πήρε πρώτα ο κ. Κούβελης ο οποίος τόνισε πως: «Η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο της. Η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση έγινε γιατί θέλουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα και την κοινωνία.

Η περαιτέρω πορεία προϋποθέτει τη συνεννόηση των κομμάτων που την απαρτίζουν. Απευθύνω κάλεσμα στον πρωθυπουργό για να υπάρξει συνάντηση, να εξευρεθεί κοινός τόπος».

Και έκλεισε συμπληρώνοντας: «Η ΕΡΤ έχει ανάγκη εξορθολογισμού, πρέπει να αναβαθμιστεί αλλά με την ΕΡΤ ανοικτή. Είναι απαράδεκτο να είναι κλειστή η ΕΡΤ. Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στα τρία κόμματα, αφού έχει δημιουργηθεί μια θολή εικόνα. Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί πως η κυβέρνηση θα μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο της, φτάνει να υπάρξουν οι παραπάνω προϋποθέσεις».

Στη συνέχεια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «Οι εξελίξεις θέτουν πρόβλημα της θεσμικής λειτουργίες, Εμείς λειτουργούμε ως θεσπιστές της δημοκρατίας. Τα τρία κόμματα έχουν καταβάλει τεράστια προσπάθεια, αλλά αυτή για να συνεχιστεί πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια ανάμεσά μας. Καθαροί και απλοί κανόνες πρέπει να είναι οι οδηγοί μας.

Κάνουμε πρόσκληση στον να συναντηθούμε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και να συζητήσουμε με καλόπιστο τρόπο να την αντιμετώπιση της κατάστασης» ήταν τα λόγια του.

Τέλος, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε πως «Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην θέλει τη σταθερότητα της χώρας, που να μην θέλει μια δημόσια τηλεόραση δυνατή και ειλικρινής. Μια δημόσια τηλεόραση ανοιχτή.

Περιμένουμε την αντίδρασή του Πρωθυπουργού. Τα μηνύματα μας ελπίζουμε να γίνονται κατανοητά από όλους. Καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο λειτουργία της χώρας. Αυτά που συμβαίνουν μας αφορούν όλους σαν κοινωνία».

www.Koolnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.