ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τον τρόπο κατασκευής και τις δημοπρατήσεις δύο έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών αποφάσισε προχτές βράδυ το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για την κατασκευή των οδών Μοναχίτι – Μικρολίβαδο και Δοτσικό – Σαμαρίνα, έργων ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ το πρώτο και 3.360.000 ευρώ το δεύτερο.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των έργων στον ορεινό όγκο των Γρεβενών ως προς την ανάπτυξη της περιοχής και τη συμβολή που έχουν στην τόνωση της απασχόλησης.

Ο Γιώργος Δακής σημείωσε ότι «είναι σημαντικά έργα που τα περιμένει χρόνια η τοπική κοινωνία, έχουν ωριμάσει, έχουν διασφαλιστεί οι χρηματοδοτήσεις και σε λίγες ημέρες, εντός του Ιουνίου θα έχουμε τις ημερομηνίες δημοπράτησης. Τα έργα αυτά δίνουν μία αειφορική ανάπτυξη στον τόπο στηρίζοντας χειροπιαστά τις δυνατότητες προσέγγισης επενδύσεων, αλλά βοηθούν και στη φάση κατασκευής τους στην απορρόφηση ανθρώπινου δυναμικού που σημαίνει μείωση της ανεργίας, στην οποία έχουμε το θλιβερό προνόμιο της πρωτιάς. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε και η eurostat, η Δυτική Μακεδονία κατέχει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αυτό το θλιβερό προνόμιο, στοιχείο που μας δημιουργεί και το εφαλτήριο ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με τα επίσημα ευρωπαϊκά δεδομένα να συνεχίσουμε τη διεκδίκηση από το υπουργείο Εργασίας της παρέμβασης χρηματοδοτήσεων και διαρθρωτικών δράσεων από τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη στήριξη της απασχόλησης, ώστε αυτός ο εξαιρετικά δύσκολος κορμός της ανεργίας των νέων να αρχίσει να υποχωρεί.
Αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό διότι δυστυχώς από τις δράσεις του υπουργείου Εργασίας διαχρονικά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι μονίμως απέξω με το πρόσχημα ότι ανήκουμε στις Περιφέρειες μετάβασης. Αυτό είναι ένας μεγάλος στρουθοκαμιλισμός και το αρμόδιο υπουργείο που ασκεί την πολιτική αυτή και που έχει τα κονδύλια της Ε.Ε. να δώσει όχι κάτι παραπάνω, αλλά αυτό που αντιστοιχεί στη Δυτική Μακεδονία. Έχουμε παρέμβει επανειλημμένα, αλλά δυστυχώς δε βλέπουμε φως και αυτό μας ενοχλεί
».

Στην ίδια συνεδρίαση το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε κονδύλιο 450.000 ευρώ για την κατασκευή κτιρίου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, προκειμένου να εγκατασταθεί ο μαγνητικός τομογράφος.

Επίσης, εγκρίθηκε Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας- Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης με τίτλο «Υλοποίηση δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα, κοινωνικής πρόνοιας και στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων- ατόμων με αναπηρία στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.