Υπερήφανα τα Γρεβενά: Τέσσερις Γρεβενιώτες μαθητές διέπρεψαν στα έδρανα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη – (εικόνες) – STAR FM 933

 Παγκόσμια διάκριση με Γρεβενιώτικη υπογραφή: Πέντε βραβεία για την ελληνική αποστολή ανάμεσα σε 4.000 μαθητές 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Πανελλήνιας μαθητικής αποστολής της Novus Mente στο διεθνές συνέδριο “Change the World Model United Nations” (CWMUN), του οποίου οι εργασίες φιλοξενήθηκαν στα έδρανα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της παγκόσμιας διπλωματίας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι μαθητές ανέλαβαν ρόλο διπλωμάτη συμμετέχοντας σε προσομοιώσεις των επίσημων επιτροπών.


Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από 25 μαθητές και μαθήτριες, ηλικίας 13 έως 17 ετών, που ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Κρήτη, την Κοζάνη, την Κατερίνη, τα Γρεβενά και τη Ξάνθη για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας. 
Τα Γρεβενά είχαν την τιμητική τους αφού στην αποστολή συμμετείχαν παιδιά με καταγωγή από την περιοχή: ο Θάνος Μήτσιος, η Δανάη Λάζου, η Έλενα Δημοπούλου και η Μαρία Ρόβα.




Οι Έλληνες μαθητές ξεχώρισαν παγκοσμίως, αποσπώντας 5 μαθητικά βραβεία ανάμεσα σε περισσότερους από 4.000 συμμετέχοντες από κάθε γωνιά του πλανήτη, σηματοδοτώντας μια κορυφαία στιγμή για τη μαθητική εξωστρέφεια της χώρας μας.

Παράλληλα, η ελληνική αποστολή έγινε δεκτή στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ, όπου ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος κ. Ιωάννης Σταματέκος και ο κ. Δημήτρης Ρακίνας ανέλυσαν στους μαθητές τις προκλήσεις της διεθνούς εκπροσώπησης της χώρας μας. Ο κύκλος επαφών συνεχίστηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, με την Πρόξενο κ. Ιφιγένεια Καναρά να μυεί τους μαθητές στην καθημερινότητα της ελληνικής διπλωματικής δράσης στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Πίσω από αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία βρίσκεται η Novus Mente, ένας εκπαιδευτικός φορέας με έδρα τη Θεσσαλονίκη που ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ο φορέας προετοιμάζει τη νέα γενιά ηγετών, θωρακίζοντας τους μαθητές με πολύτιμες δεξιότητες: από την έρευνα και την κριτική ανάλυση γεωπολιτικών ζητημάτων, μέχρι τη συγκρότηση δομημένου γραπτού και προφορικού λόγου στα αγγλικά.

Μέσα από τη συμμετοχή τους σε αντίστοιχα προγράμματα, οι νέοι εξασκούνται στη ρητορική (public speaking) και τη στρατηγική διαπραγμάτευση, μαθαίνοντας να υποστηρίζουν τις θέσεις τους με σαφήνεια και αυτοπεποίθηση. Παράλληλα, ενισχύουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και την πολιτισμική τους ευαισθητοποίηση, αναπτύσσοντας ηγετικές ικανότητες μέσα από την ομαδική συνεργασία.

Με τη δυναμική αυτής της εμπειρίας, η Novus Mente συνεχίζει το έργο της θέτοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Οι προετοιμασίες για τα επόμενα διεθνή συνέδρια έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ ο φορέας παραμένει προσηλωμένος στη δημιουργία νέων εκπαιδευτικών ευκαιριών.




Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και τα μελλοντικά προγράμματα της Novus Mente, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.novusmente.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.