Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026, ανάμεσα στον Βουλευτή Γρεβενών και στελέχη της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης των μελετών για την ανέγερση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, εξετάστηκαν διεξοδικά τα χρονοδιαγράμματα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μελετών, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος της στενής συνεργασίας με την ΑΝΚΟ είναι η ταχεία ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε το έργο να περάσει το συντομότερο δυνατό στη φάση της δημοπράτησης και της κατασκευής.
Τα νέα κτίρια που θα ανεγερθούν στο σημείο θα διαμορφώσουν έναν ενιαίο επιχειρησιακό κόμβο, εξασφαλίζοντας άμεση ανταπόκριση και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ ΕΚΑΒ και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται η ασφάλεια των πολιτών και αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και προστασίας στα Γρεβενά και συνολικά στη Δυτική Μακεδονία.
Η δημιουργία αυτού του σύγχρονου κέντρου αποτελεί προτεραιότητα για την αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής, διασφαλίζοντας ότι οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας και οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας θα διαθέτουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για την επιτέλεση του έργου τους κάτω από τις βέλτιστες συνθήκες.
Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας
Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών
Θανάση Σταυρόπουλου

