Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ότι παραμένει σε ισχύ η απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, η οποία είχε ανακοινωθεί στις 23 Δεκεμβρίου 2025, σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, λόγω των συνεχιζόμενων αγροτικών κινητοποιήσεων.
Συγκεκριμένα, συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο ύψος του 181,1ου χιλιομέτρου της Εγνατίας Οδού, στον Ανισόπεδο Κόμβο 10 Ανατολικά Σιάτιστας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, τόσο προς Ηγουμενίτσα όσο και προς Κήπους.
Για την εξυπηρέτηση των οδηγών, η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές ως εξής:
-
Τα οχήματα που κατευθύνονται προς Βέροια – Θεσσαλονίκη (ρεύμα προς Κήπους) εξέρχονται από την Εγνατία Οδό μέσω της εξόδου (κλαδί Νο 1) του Α/Κ 10 Ανατολικά Σιάτιστας και επανεισέρχονται από την είσοδο (κλαδί Νο 2) του ίδιου κόμβου.
-
Τα οχήματα που κινούνται προς Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα (ρεύμα προς Ηγουμενίτσα) εξέρχονται από την Εγνατία Οδό μέσω της εξόδου (κλαδί Νο 3) του Α/Κ 10 Ανατολικά Σιάτιστας και επανεισέρχονται από την είσοδο (κλαδί Νο 4).
Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να συμμορφώνονται με τη σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές όπου αυτό είναι δυνατό.
