Ορκίστηκε πριν λίγο και αμέσως ανέλαβε καθήκοντα βουλευτή, ο πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον νομό Γρεβενών, Αθανάσιος Σταυρόπουλος.

 
 

Προηγήθηκε απόφαση του εκλογοδικείου που δέχθηκε την ένσταση του κ. Σταυρόπουλου κατά του εκλεγέντα με το ίδιο κόμμα στην ίδια εκλογική περιφέρεια, Ιωάννη Γιάτσου, με βάση τη συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους διοικητικού συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».

Ο βουλευτής εντάσσεται στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που αριθμεί συνολικά 158 μέλη.

Τι είχε συμβεί

Υπενθυμίζεται ότι το εκλογοδικείο είχε κάνει δεκτή την ένσταση του πρώτου επιλαχών υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Σταυρόπουλου έναντι του Ιωάννη Γιάτσου.
Ο Ιωάννης Γιάτσος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΝΚΟ και, σύμφωνα με την ένσταση που έγινε αποδεκτή, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.