Κυρώσεις σε επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδέσει τα POS με τις ταμειακές μηχανές, καθώς και σε παρόχους POS & ταμειακών μηχανών, εφόσον δεν συνεργάζονται, προβλέπει ρύθμιση που καταθέτει το υπουργείο Οικονομικών.

Ακόμα και τις 300.000 ευρώ θα φθάνει το πρόστιμο για τους παρόχους ταμειακών μηχανών και τερματικών POS αν δεν αναβαθμίσουν έως τις 29 Φεβρουαρίου τα λογισμικά τους, με τις προδιαγραφές που θέτει το υπουργείο Οικονομικών.

 
 

Το πρόστιμο θα ξεκινά από 200.000 ευρώ και θα κλιμακώνεται σε 300.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής ενώ ρητά θα προβλέπεται η υποχρέωση απόσυρσης ταμειακών μηχανών και POS που δεν πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές από την αγορά.

POS: Τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις και του ελ. επαγγελματίες

Όσοι δεν διασυνδέσουν ταμειακές και POS έως 29/2

Πρόστιμο: 10.000 – 20.000€

-50% σε οικισμούς με πληθυσμό < 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό < 3.100 κατοίκων

  • Αν η ίδια παράβαση επαναληφθεί σε 5 έτη: διπλάσιο πρόστιμο

POS: Τα πρόστιμα για τους παρόχους

Α.) Όσοι δεν συνεργαστούν με τις απαιτήσεις λειτουργίας και διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές (όπως έχει ορίσει η ΑΑΔΕ): 200.000 €

  • Αν η ίδια παράβαση επαναληφθεί σε 5 έτη: 300.000€

Β.) Όσοι δεν προχωρήσουν στις απαιτούμενες αναβαθμίσεις των τερματικών τους: 100.000€ + πρόστιμο 500€ / τερματικό POS

Τα πρόστιμα για τους κατασκευαστές ταμειακών μηχανών

Αν δεν συνεργάζονται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου

  • Ανάκληση της άδειας καταλληλότητας του μοντέλου ταμειακής μηχανής
  • Πρόστιμο 10.000€

Μέχρι τώρα, μεταξύ των 35 παρόχων POS υπάρχουν πολλοί που έχουν προχωρήσει το έργο της αναβάθμισης, όμως είναι αρκετοί αυτοί που έχουν καθυστερήσει με αποτέλεσμα να …κινδυνεύει η προθεσμία της 29ης Φεβρουαρίου και κατ’ επέκταση ο συνολικός σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών.

Η τροπολογία με τις προβλεπόμενες κυρώσεις πρόκειται να κατατεθεί εντός των ημερών στη Βουλή, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στους παρόχους που καθυστερούν να συμμορφωθούν με τα συμφωνηθέντα.

 
 

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.