Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση «έως και 40» μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα, σύμφωνα με το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, έναντι 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανακοίνωσε την έγκριση δυνητικής πώλησης των F-35 στην Ελλάδα
 




 

Η ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου για την έγκριση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ της δυνητικής πώλησης αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα έναντι του ποσού των 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η αμερικανική κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως στην πώληση «έως και 40» προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα, παράλληλα με την πώληση 40 F-16 και περίπου 80 κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία έναντι 23 δισ. δολαρίων.

Ειδοποίηση προς το Κογκρέσο

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να εγκρίνει μια πιθανή στρατιωτική πώληση στην κυβέρνηση της Ελλάδας, F-35 Joint Strike Fighter συμβατικής απογείωσης και προσγείωσης (CTOL) και σχετικού εξοπλισμού για εκτιμώμενο κόστος 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια παρέδωσε σήμερα την απαιτούμενη πιστοποίηση ειδοποιώντας το Κογκρέσο για αυτήν την πιθανή πώληση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Και προστίθεται: «Η κυβέρνηση της Ελλάδας ζήτησε ν’ αγοράσει έως και σαράντα (40) αεροσκάφη F-35 Joint Strike Fighter Συμβατικής Απογείωσης και Προσγείωσης (CTOL) και σαράντα δύο (42) κινητήρες Pratt & Whitney F135-PW-100 (40 εγκατεστημένοι, 2 ανταλλακτικά). Περιλαμβάνονται επίσης AN/PYQ-10 Simple Key Loaders, KGV-135A ενσωματωμένες συσκευές ασφαλούς επικοινωνίας.

»Συσκευές που ενεργοποιούνται με φυσίγγιο/συσκευές ενεργοποιούμενες με προωθητικό (CAD/PAD), φυσίγγια ώθησης, και φωτοβολίδες. Πλήρεις προσομοιωτές αποστολής και εκπαιδευτές συστημάτων, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και υποστήριξη εργαστηρίου επαναπρογραμματισμού, συστήματα διαχείρισης logistics και υποστήριξης, συστήματα ανίχνευσης, παρακολούθησης και στόχευσης απειλών, Contractor Logistics Support (CLS), διαβαθμισμένο λογισμικό και υποστήριξη ανάπτυξης, παράδοσης και ενοποίησης, υποστήριξη μεταφοράς και ανεφοδιασμού.

Το εκτιμώμενο κόστος είναι 8,6 δισ. δολάρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.