Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  συνδιοργανώνει με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας
Ημερίδες για την Οδική Ασφάλεια με θέμα «Ασφαλής Πολίτης», που θα πραγματοποιηθούν στις πόλεις των Γρεβενών, της Κοζάνης, της Καστοριάς και της Φλώρινας

 
 

Στις Ημερίδες συμμετέχουν αξιόλογοι ομιλητές-εισηγητές με γνώση και βιωματική εμπειρία

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνει με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, Ημερίδες για την Οδική Ασφάλεια με θέμα «Ασφαλής Πολίτης», που θα πραγματοποιηθούν στις πόλεις των Γρεβενών, της Κοζάνης, της Καστοριάς και της Φλώρινας.

Ειδικότερα οι Ημερίδες θα πραγματοποιηθούν:

  • την Τετάρτη (24-05-2023) και ώρα 11:00 στο Διοικητήριο της Π.Ε. Γρεβενών, αίθουσα «Πέτρος Σιούλης» στα Γρεβενά,
  • την Πέμπτη (25-05-2023) και ώρα 11:00 στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη,
  • την Παρασκευή (26-05-2023) και ώρα 11:00 στο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καστοριάς στην Καστοριά και
  • την Τρίτη (30-05-2023) και ώρα 11:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας στη Φλώρινα.

Στις εν λόγω Ημερίδες θα αναπτυχθούν οι κάτωθι θεματικές ενότητες:

α. «Οδική Ασφάλεια και Εκπαίδευση»,

β. «Άνθρωπος και Οδική Ασφάλεια»,

 
 

γ. «Οδική Ασφάλεια και Βιωματικές Μαρτυρίες»,

δ. «Μέσα Μαζικής Μεταφοράς & Οδική Ασφάλεια» και

ε. «Αυτοκίνητο και Οδική Ασφάλεια».

Στο πλαίσιο των Ημερίδων θα παρουσιαστεί η πιλοτική δράση για ανίχνευση και εντοπισμό άγριων ζώων επί του οδικού δικτύου και πλησίον αυτού, με χρήση θερμικής κάμερας και τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Για την παρουσίαση της κάθε θεματικής ενότητας έχουν προσκληθεί για να συμμετάσχουν ομιλητές, που το αντικείμενο των αρμοδιοτήτων τους άπτεται των θεμάτων οδικής ασφάλειας. Επίσης, θα συμμετέχουν μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων. Επιπλέον, θα συμμετέχουν φορείς, σωματεία και σύλλογοι, οι οποίοι μέσα από τη βιωματική εμπειρία τους, θα προσπαθήσουν να αναδείξουν το θέμα.

Κατά τις Ημερίδες θα απονεμηθούν βραβεία και αναμνηστικά στους συμμετέχοντες μαθητές, θα διανεμηθεί σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό (φυλλάδιο) που αφορά την πιλοτική δράση για τον εντοπισμό άγριων ζώων, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί πρακτική άσκηση χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στο σύνολο των Ημερίδων θα προσκληθούν να παραστούν σωματεία – ενώσεις επαγγελματιών οδηγών, επαγγελματίες οδηγοί (οδηγοί λεωφορείων, φορτηγών, Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτων κλπ.), φορείς και αρχές της Τοπικής Κοινωνίας, ενώ τις Ημερίδες θα μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι χρήστες των οδών.

  Σκοπός των Ημερίδων είναι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, καθώς η ασφάλεια στους δρόμους δεν είναι θέμα επιβολής, αλλά θέμα σεβασμού της ανθρώπινης ζωής, κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.