Την εξαγορά του 70% της εταιρείας ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. από τα Γρεβενά, οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή βιολογικών γαλακτοκομικών και φυτικών προϊόντων, από τη ΔΕΛΤΑ, ανακοίνωσε και επίσημα η Vivartia.

 
 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο είχε ανακοινωθεί η σχετική υπογραφή προσυμφώνου μεταξύ των εταιρειών.

Με την κίνηση, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΔΕΛΤΑ ενισχύει τον στρατηγικό της στόχο για τη διάθεση περισσότερων επιλογών καλής διατροφής που ενισχύουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των καταναλωτών, σε όλο το φάσμα και σε κάθε περίσταση της ζωής τους.

Σημειώνεται πως η ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. είναι η πρώτη εταιρεία παραγωγής βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, με περισσότερα από 60 χρόνια παρουσίας και εφαρμογής καινοτόμων και βιώσιμων πρακτικών στην κτηνοτροφία και την παραγωγή προϊόντων καλής διατροφής. Διαθέτει ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα, με το 90% των πωλήσεών της να προέρχονται από εξαγωγές στην Ευρώπη, τις Αραβικές χώρες και την Αμερική. Το εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας στα Γρεβενά διαθέτει μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής ζωοτροφών στη χώρα. Το 2022, η ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. είχε κύκλο εργασιών 13 εκατ. ευρώ και απασχολεί 52 εργαζομένους.

Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ, Χρήστος Τσόλκας, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε την ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. και τους ανθρώπους της στην οικογένεια της ΔΕΛΤΑ. Η συμφωνία αυτή αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία και τις αξίες που μοιραζόμαστε με την ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε., όπως είναι η καινοτομία, η συνεργασία, η εξωστρέφεια, η βιωσιμότητα, ο σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Μαζί θα εργαστούμε για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που ανταποκρίνονται στον σύγχρονο τρόπο ζωής και τις εξειδικευμένες ανάγκες τους».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε., Θεόδωρος Κουρέλλας, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για αυτή τη συμφωνία που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εταιρεία μας. Η δύναμη της ΔΕΛΤΑ στον χώρο της καλής διατροφής και η μακρόχρονη παρουσία της σε κάθε γωνιά της χώρας ενισχύει τη δυναμική μας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας».

 
 

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΔΕΛΤΑ, όπως επισημάνθηκε από τη διοίκηση της εταιρείας σε πρόσφατη δημοσιογραφική ενημέρωση στρέφει το ενδιαφέρον της και σε νέες κατηγορίες προϊόντων «χτίζοντας» πάνω στα γαλακτοκομικά προϊόντα τα οποία σε κάθε περίπτωση αποτελούν «το DNA της εταιρείας», ένα διευρυμένο portfolio προϊόντων με προσανατολισμό την υγιεινή διατροφή. «Θέλουμε να κάνουμε μια εταιρεία η οποία είναι πιο ανοιχτή σε διάφορες επιλογές υγιεινής γευστικής προσιτής διατροφής για όλους. Να είμαστε μία ολοκληρωμένη εταιρεία διατροφής» όπως είχε εξηγήσει ο κ. Τσόλκας.

cnn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.