Με διάταξη που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο «Διατάξεις για τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου του αθλητισμού και τον εξορθολογισμό της αθλητικής νομοθεσίας», το οποίο εισάγεται για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής αύριο (21/2), θα ρυθμιστεί το θέμα του ταχύτερου εκσυγχρονισμού των δύο Εθνικών Χιονοδρομικών Κέντρων που εποπτεύονται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, εκείνων της Βασιλίτσας και του Σελίου.

Προκειμένου να εξελιχθούν χωρίς χρονοτριβή οι Μελέτες και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα απαραίτητα Έργα αναβάθμισης και αξιοποίησης των δύο Εθνικών Χιονοδρομικών Κέντρων, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, προέκρινε τη λύση της ανάθεσης διενέργειας των σχετικών Μελετών και Διαγωνισμών στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ).

Το ΤΑΙΠΕΔ, με το οποίο συνεργάζεται το Υφυπουργείο Αθλητισμού και σε άλλα πρότζεκτ, καθώς διαθέτει την αναγκαία εμπειρία και τεχνογνωσία για την ανάθεση σε αυτό αρμοδιοτήτων που αφορούν την ωρίμανση, τη διενέργεια διαγωνιστικών διαδικασιών (και κάθε διαδικασίας ανάθεσης) και την παρακολούθηση της εκτέλεσης συμβάσεων, θα συνδράμει στις Μελέτες και στους σχετικούς διαγωνισμούς, χωρίς να επηρεάζεται σε οτιδήποτε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ελληνικού Δημοσίου και η μορφή των νομικών προσώπων (δημοσίου δικαίου) που διαχειρίζονται τα Εθνικά Χιονοδρομικά Κέντρα Βασιλίτσας και Σελίου.
Ολόκληρη η διάταξη έχει ως εξής:
«Ανάθεση διενέργειας διαγωνισμού στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για την αξιοποίηση των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου με τις επωνυμίες «ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ» και «ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΙΟΥ»
Κατά παρέκκλιση του ν. 3986/2011 (Α΄ 152), όσον αφορά τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.), δύναται, με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού:

α) να ανατεθεί στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. η διεξαγωγή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου διαγωνισμού για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων που διαχειρίζονται το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.) με την επωνυμία ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ και το ν.π.δ.δ. με την επωνυμία ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΙΟΥ,

β) να προσδιορισθούν οι βασικοί όροι της συνεργασίας μεταξύ του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και του Ελληνικού Δημοσίου για την υλοποίηση του ως άνω διαγωνισμού και

γ) να ρυθμισθεί κάθε άλλο ζήτημα για την εφαρμογή της παρούσας.
Με την ίδια απόφαση προσδιορίζονται τα λειτουργικά έξοδα και οι διοικητικές δαπάνες του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. για τον διαγωνισμό του πρώτου εδαφίου που βαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο και καθορίζεται ο τρόπος κάλυψής τους.
Στον διαγωνισμό του πρώτου εδαφίου ακολουθείται αναλογικά η διαδικασία του ν. 3986/2011, με την εξαίρεση της παρ. 2 του άρθρου 1 και του άρθρου 5α του νόμου αυτού.

Η σύμβαση που ανατίθεται σε συνέχεια του διαγωνισμού υπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομικών και τον αρμόδιο για τον αθλητισμό Υπουργό».

 

ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.