Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 στο οποίο η Πρόεδρος Καλλιόπη Κυριακίδου – Τσιάγγου ενημέρωσε το Σώμα πως έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Παπαγεωργίου μεγάλος Ευεργέτης της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, αφήνοντας πίσω του τεράστιο έργο, παρακαταθήκη για όλες τις επόμενες γενιές. Ιδιαίτερα για τη γενέτειρά του, τη Σιάτιστα.

Άνθρωπος ευφυής, οξυδερκής, με επιχειρηματικό δαιμόνιο, κατάφερε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της εποχής του και να κυριαρχήσει ως επιχειρηματίας στην παγκόσμια αγορά.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε από πολύ μικρός στη ζωή του θωράκισαν την προσωπικότητά του με θάρρος, τόλμη και υπομονή, χωρίς να κάμψουν την ευαισθησία του για τον Άνθρωπο και τον Τόπο του.
Κάνοντας πράξη το όραμα και τα πιστεύω του, προχώρησε σε χορηγία υποτροφιών σε μαθητές και φοιτητές, προσπαθώντας να δώσει ευκαιρίες και να καλλιεργήσει υψηλά ιδανικά στη νέα γενιά.

Ο Νικόλαος Παπαγεωργίου μαζί με τον αδελφό του Λεωνίδα υπήρξαν, μεταξύ άλλων και δωρητές του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Η ζωή και το έργο του αποτελούν πρότυπο που συνδυάζει την επιχειρηματικότητα, την ευαισθησία για τον άνθρωπο και την αγάπη για την πατρίδα!

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος του Εθνικού Ευεργέτη Νικολάου Παπαγεωργίου

Αποφάσισε Ομόφωνα

Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και να τους επιδώσει το παρόν ψήφισμα.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής και σεβασμού η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να προβεί σε δωρεά 1000€ στον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα» με αιτιολογία ‘’Εις Μνήμην Νικολάου Παπαγεωργίου’’
Να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και να δημοσιευθεί στον Τύπο η παρούσα απόφαση.

Η απόφαση αυτή πήρε α/α 137/22
Για το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Η Πρόεδρος
Καλλιόπη Κυριακίδου – Τσιάγγου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed