Με κεντρικό άξονα την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη των δομών παιδείας και αθλητισμού, ο Δήμος Γρεβενών – μετά τις ενεργειακές αναβαθμίσεις – προχωρά στην υλοποίηση μιας σειράς εκτεταμένων εργασιών και συντονισμένων παρεμβάσεων για τη συντήρηση και την επισκευή σχολικών μονάδων στην πόλη των Γρεβενών και στις κοινότητες Κιβωτού και Μεγάρου.

Αναλυτικότερα, με σημερινή απόφαση του Αναπληρωτού Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα αλλά και με την πολύτιμη συνδρομή του Βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, εγκρίθηκε η τεκμηριωμένη πρόταση που εμπρόθεσμα είχε υποβάλλει η Δημοτική Αρχή τον περασμένο Μάιο στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση “Αντώνης Τρίτσης” και πιο συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας “Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός” της Πρόσκλησης ΑΤ10 (Αριθμός Πρωτοκόλλου Κατάθεσης 9768/ 28.05.2021).
Το κομβικό αυτό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.229.000€, περιλαμβάνει την πλήρη αποκατάσταση φθορών και βλαβών των κτιρίων αλλά και τη ριζική ανανέωση των υπαίθριων αθλητικών χώρων, όπως είναι γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, συμβάλλοντας έτσι σε ένα αναβαθμισμένο και πιο ασφαλές σχολικό περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών, το πλαίσιο των παραπάνω δράσεων, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του Δήμου Γρεβενών, αφορά τα εξής σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο – 5ο, 6ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών, το Δημοτικό Σχολείο Κιβωτού, το Δημοτικό Σχολείο Μεγάρου, το 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Γρεβενών, το 2ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο Γρεβενών και το 1ο ΕΠΑ.Λ Γρεβενών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τρεις μήνες, είχε προηγηθεί η ένταξη της μεγάλης δράσης “Ανάπλαση και οικιστική αναβάθμιση οικιστικών συνόλων (10.156.200€), αναμένοντας πλέον από το Υπουργείο Εσωτερικών την έγκριση και των υπόλοιπων κοστολογημένων προτάσεων που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή, συνολικού προϋπολογισμού 21 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” που υλοποιεί, με έργα και μελέτες, ο Δήμος Γρεβενών.

 

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.