Τα Γρεβενά, τα τελευταία πολλά χρόνια, έχουν πληρώσει πολύ ακριβά, τον έντονο εσωτερικό διχασμό, ο οποίος δημιουργήθηκε, από συγκεκριμένα πρόσωπα και από συγκεκριμένες πολιτικές τακτικές, νοοτροπίες και επιλογές.

Για πολλά χρόνια, ο κόσμος υπήρξε χωρισμένος, σε εσωτερικά πολιτικά και παραταξιακά στρατόπεδα και αναλωνόταν σε ανούσιες διαμάχες, ενώ παράλληλα, τα Γρεβενά κατέγραφαν απώλειες.

Τα χρόνια πέρασαν, οι φίλοι και οι εχθροί άλλαξαν, αλλά δυστυχώς κάποιες νοοτροπίες παρέμειναν ίδιες.

Πάλι γινόμαστε μάρτυρες, μιας επιχείρησης διχόνοιας και διχασμού, πάλι βρισκόμαστε μπροστά στον ίδιο κίνδυνο, τα Γρεβενά να παρακολουθούν από μακριά τις εξελίξεις, ασχολούμενα με θέματα εσωτερικής κατανάλωσης.

Ορισμένοι, εξαντλούν την πολιτική ατζέντα, στη δημιουργία εχθρών και εντάσεων. Κατηγορούν, στοχοποιούν, διχάζουν, με μοναδικό προφανή σκοπό να αποφύγουν τη συζήτηση για τον δικό τους απολογισμό πεπραγμένων.
Τα Γρεβενά λαμβάνουν θέση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», και συγκεκριμένα:

– Στον άξονα προτεραιότητας 08 (“SmartCities”), όπου προτάθηκαν 2 δράσεις:

  • Για την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε όλα τα χωριά μας, και για τη δημιουργία σύγχρονων υπηρεσιών προστασίας από φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, πυρκαγιές, κλπ.), με ενταγμένο ποσό 1.300.000 ευρώ,
  • Για τη δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών για όλη την Περιφέρεια, με σκοπό την πληροφόρηση πολιτών, αλλά και την προώθηση επιχειρήσεων πρωτογενούς και μεταποιητικού τομέα, με ενταγμένο ποσό 1.950.000 ευρώ.

– Στον άξονα 14 («Ψηφιακή Παιδεία, Πολιτισμός και Αθλητισμός»), όπου εντάσσονται έργα αξίας 758.000 ευρώ (+ΦΠΑ), για την ανάδειξη του πολιτισμού των Γρεβενών, με τη διαμόρφωση χώρων, ως ψηφιακές γωνίες πολιτισμού και την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

– Τέλος, στο πλαίσιο του άξονα 09 («Τεχνική Βοήθεια»), όπου υποβλήθηκαν προτάσεις για δύο αρδευτικά έργα, στις περιοχές Κιβωτού-Κοκκινιάς-Πολυδένδρου και Ταξιάρχη, με συνολικό ποσό μεγαλύτερο των 100.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ και: Ανδρέας Πάτσης στον Star-fm 933 για το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” : “Ο Περιφερειάρχης είναι ψεύτης” … (audio)

Τα υπόλοιπα έργα που αφορούν τα Γρεβενά, τα οποία διαχειρίζεται και υλοποιεί η Περιφέρεια, είναι ενταγμένα σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα. Είναι προφανές, ότι αξία για τον τόπο έχουν τα ίδια τα έργα, και όχι το πρόγραμμα χρηματοδότησης, στο οποίο εντάσσονται.

Δημιουργεί όμως απορία, το γεγονός, γιατί δεν έχει γίνει τόσο καιρό αναφορά από τη Δημοτική Αρχή σε σημαντικές χρηματοδοτήσεις μέσα από προγράμματα της Περιφέρειας, όπως, για παράδειγμα, στη χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Γρεβενών, στη χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση και συναφών τεχνικών έργων των σχολείων του Δήμου Γρεβενών, στη χρηματοδότηση για την ανάπλαση της αστικής οδού 13ης Οκτωβρίου με ήδη ενταγμένο ποσό μεγαλύτερο των 3.000.000 ευρώ, και στη χρηματοδότηση έργων με δικαιούχο τη ΔΕΥΑ Γρεβενών.

Πρέπει να σταματήσουμε να δημιουργούμε στο μυαλό μας, εχθρούς του τόπου και τελικά εχθρούς, στον ίδιο τον τόπο.

Αντ’ αυτού, πρέπει να δουλέψουμε, όλοι μαζί, για τον τόπο.

Δυστυχώς ορισμένοι, επιθυμούν να υπενθυμίζουν την παρουσία τους, με καυγάδες, ψηφίσματα, καταγγελίες, τεχνητούς εχθρούς και εντάσεις.

Ο κόσμος των Γρεβενών, όμως, περιμένει τον θετικό απολογισμό του καθενός από εμάς.

Καλώ τον Βουλευτή και τον Δήμαρχο Γρεβενών σε συμπόρευση και συνεννόηση, για το καλό των Γρεβενών.
Τους καλώ να σταματήσουν να καλλιεργούν το μίσος, την ένταση και τον καυγά στην κοινωνία, και να σταματήσουν να δημιουργούν τεχνητούς εχθρούς για τον τόπο.

Ο μόνος εχθρός μας, είναι η εσωστρέφειά μας και οι τεχνητές μεταξύ μας εντάσεις και καυγάδες.

Ας θέσουμε κοινούς στόχους και ας αγωνιστούμε όλοι μαζί γι’ αυτούς.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ        

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.