Ολοήμερη περιοδεία στα Γρεβενά πραγματοποίησε την Τρίτη (01/03/2022), ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κασαπίδης Γεώργιος, από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, κ. Φωλίνα Αθανάσιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Χατζηζήση Λάμπρο.

Μέσα σε κλίμα άρτιας συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί σύσκεψη των αρμοδίων διευθυντών και υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών μετους αιρετούς εκπροσώπους της Περιφερειακής Αρχής,προκειμένου να μελετηθεί η παρούσα κατάσταση των έργων που έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Ε. Γρεβενών, καθώς και να βελτιστοποιηθεί το Πρόγραμμα με τις κατάλληλες τεχνικές και διαχειριστικές παρεμβάσεις, αλλά και την πρόταση νέων έργων.

Συζητήθηκαν εκτενώς έργα που αφορούν στην οδοποιία, σε έργα άρδευσης και σε βελτίωση υποδομών σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα. Ακολούθως, δόθηκε έμφαση στα έργα πολιτιστικής σημασίας, και στις δυνατότητες να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής, ενώ τέλος αναλύθηκανκαι πιθανές παρεμβάσεις στο Πρόγραμμα με σκοπό την αναπτυξιακή αναβάθμιση των Γρεβενών.
Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες συναντήθηκαν με τοπικούς επιχειρηματίες, διερευνώντας την παραγωγική δυναμική επιχειρήσεων με μεγάλη συνεισφορά στο ακαθάριστο προϊόν της Π.Ε., μεταξύ των οποίων το εργοστάσιο μεταλλουργίας και επεξεργασίας χάλυβα «ΕΛ.ΥΝ. ΑΒΕΕ», το εργοστάσιο ξυλείας «ALFAWOOD-Πίνδος» και τη εταιρία τυροκομικής-γαλακτοκομικής παραγωγής «ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε.», και ακούγοντας αιτήματα και προτάσεις τους.

Έπειτα, ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες παρέδωσαν στο Α.Τ. Γρεβενών μπουφάν, δωρεά της Περιφέρειας, προς διευκόλυνση του έργου των Αστυνομικών και της Πολιτικής Προστασίας υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ακολούθησε επίσκεψή τους στο κτίριο που θα στεγάσει σύντομα την Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών, και στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, προς επίβλεψη της αποδοτικότητας και χρησιμότητας των χρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια προμηθειών υλικού και εξοπλισμού.

Το απόγευμα, ο Περιφερειάρχης ολοκλήρωσε την περιοδεία του συναντώντας Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων τηςΔημοτικής Ενότητας Θεοδώρου Ζιάκα, ακούγοντας αιτήματα και προτάσεις τους, και συζητώντας τις δυνατότητες συνεργασίας τους με την Περιφέρεια σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς της.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.