Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι μια παγκόσμια πανδημία.
Αποτελεί ηθική προσβολή για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια, εμπόδιο για την κοινωνική πρόοδο και αειφόρο ανάπτυξη, και πλήγμα για την εμπέδωση της Δημοκρατίας.

Η έμφυλη βία σε κάθε μορφή της, από την λεκτική προσβολή και τα σεξιστικά σχόλια μέχρι την εμπορία και τις δολοφονίες γυναικών δεν είναι ατομικό πρόβλημα. Ούτε αφορά μόνο τα θύματα και τις οικογένειές τους. Συνδέεται ευρύτερα με θέματα εξουσίας και ελέγχου στις κοινωνίες μας.

Τα κορίτσια και οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στη βία γιατί είναι κοινωνικά και οικονομικά άνισες. Αυτός είναι ο στόχος μας: να δυναμώσουμε τις γυναίκες.

Τον προηγούμενο χρόνο, μέσα από τις βασανιστικές ιστορίες γυναικών τις οποίες με τόλμη αφηγήθηκαν δημόσια, άρχισε να ανθίζει το ελληνικό #metoo.

Η ελληνική κοινωνία ξεκίνησε τα πρώτα γενναία βήματά της προς ένα κόσμο χωρίς σιωπή και φόβο.
Τα θύματα απέκτησαν φωνή, όταν η πολιτεία δημιούργησε γύρω τους αλυσίδα ασφάλειας και προστασίας. Κρίκοι αυτής της αλυσίδας είναι καθεμιά και καθένας από εμάς.

Η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με την ΔΕΕΠ Γρεβενών δραστηριοποιείται και πάλι ώστε να εκπέμψει το μήνυμα της υποχρέωσης όλων μας να διώξουμε τον φόβο από τις ψυχές των γυναικών και κοριτσιών και να αγωνιστούμε για το δικαίωμά τους στη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Στο πλαίσιο αυτό, σε 14 πόλεις της Ελλάδας αφέθηκαν στον ορίζοντα με τη δύναμη της φλόγας πορτοκαλί χάρτινα φαναράκια, το απόγευμα της 25ης Νοεμβρίου 2021.

Το πορτοκαλί είναι το χρώμα της ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και η απελευθέρωση των φαναριών αντανακλά τους αγώνες των γυναικών για ζωή, πρόοδο και ευτυχία.

Συγκεκριμένα, οι πόλεις στις οποίες υλοποιήθηκε η δράση ήταν:

Γρεβενά, Αγρίνιο, Αρτα, Βασιλικά Δήμου Θέρμης,  Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη,  Θήβα,  Καλαμάτα, Κέρκυρα,  Λάρισα,  Λιβαδειά,  Μοσχάτο, Ορεστιάδα και Ρόδος.

Φωτίζουμε το παρόν και το μέλλον κάθε γυναίκας και κάθε κοριτσιού.

Απελευθερώνουμε τη ζωή από τον φόβο και την απειλή.

Τελειώνουμε με την παρενόχληση και τη βία.

Είναι ευθύνη όλων μας!
ΔΕΕΠ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Τομέας  Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

One thought on “ΔΕΕΠ Γρεβενών: Δράση στα Γρεβενά – “25 Νοεμβρίου – Ημέρα αφιερωμένη στην Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών” (εικόνες)”
  1. Να επαναλάβετε την εκδήλωση με τα αναμμένα φαναράκια, τον Ιούλιο, για να καεί μιά και καλή ότι δέντρο γλίτωσε φέτος… Πολύ κακώς που εκπαιδεύουν τον κόσμο σε τέτοιες ξενόφερτες πατέντες… η χώρα είναι γεμάτη αφελείς και άσκεφτους ανθρώπους, κι εσείς δεν βοηθάτε με αυτά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.