Συμπληρώθηκε 1 χρόνος λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΔΕΥ) της Καστοριάς και της Φλώρινας.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου πανελλαδικά δημόσιου Κέντρου Επαναχρησιμοποίησης Υλικών στην Καστοριά. Στη συνέχεια στις 9 Οκτωβρίου 2020 ξεκίνησε τη λειτουργία του το ΚΔΕΥ Φλώρινας, ενώ στις αρχές του 2022 αναμένεται και η λειτουργία του νέου ΚΔΕΥ στα Γρεβενά. Την οργάνωση και λειτουργία των ΚΔΕΥ έχει η ΔΙΑΔΥΜΑ σε άμεση συνεργασία με τους εκάστοτε Δήμους.

Η επαναχρησιμοποίηση είναι η πλέον επιθυμητή επιλογή σε σχέση με άλλες πρακτικές διαχείρισης των αποβλήτων, λόγω του ότι:

  • αυξάνεται ο χρόνος ζωής των υλικών
  • εξοικονομείται ενέργεια και πολύτιμες πρώτες ύλες
  • μειώνεται ο όγκος των αποβλήτων που οδηγούνται προς ταφή

Μέχρι στιγμής και παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, έχουν παραληφθεί στα ΚΔΕΥ 23.500 τεμάχια υλικών και από αυτά έχουν δοθεί για επαναχρησιμοποίηση τα 8.100 τεμάχια (27%).

Ο κάθε πολίτης μπορεί είτε να παραδίδει αντικείμενα, που είναι σε καλή κατάσταση και δεν τα χρειάζεται, είτε να αποκτά δωρεάν υλικά από τους χώρους των ΚΔΕΥ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με τα ΚΔΕΥ:

Καστοριά: 6943240504

Φλώρινα: 6941572735

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.