Την ευκαιρία ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής είχαν τη δυνατότητα να μοιραστούν οι μαθήτριες και οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου, με ομάδα παιδιών από Πολωνία, Πορτογαλία και Ισπανία στο πλαίσιο της 6ης ημέρας της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας” του Δήμου Γρεβενών.

Ειδικότερα, οι φιλοξενούμενοι μαθητές, που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στα Γρεβενά μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εράσμους (Erasmus), συμμετείχαν μαζί με τους δασκάλους τους στη δράση «Κινούμαι με τα πόδια και με ασφάλεια», περπατώντας σε γειτονιές της πόλης και κάνοντας χρήση πεζοδρομίων και διαβάσεων.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του περιπάτου, γνώρισαν χαρακτηριστικά τοπόσημα της πόλης των Γρεβενών όπως είναι το ιστορικό Ρολόι της Πλατείας Ελευθερίας και το ξεχωριστό Πάρκο των Μανιταριών ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, αφού προηγουμένως γεύτηκαν στη Μαθητική Εστία του Δήμου παραδοσιακά εδέσματα του τόπου μας.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τους υποδέχθηκε θερμά ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού κ.Δημήτρης Μπόλης, προσφέροντας όμορφα αναμνηστικά δώρα και ακούγοντας με προσοχή τις εντυπώσεις που αποκόμισαν οι ξένοι επισκέπτες, οι οποίοι προσέδωσαν με τη συμμετοχή τους πολύτιμα στοιχεία διάδρασης και αλληλεπίδρασης στη φετινή “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.