ΠΡΟΣ: Υπουργείο Εσωτερικών  [Υπόψη κ.  Υπουργού]
Κύριε Υπουργέ,
Είναι ευνόητο ότι όλα τα  Δημοτικά  Συμβούλια ανά τη χώρα και μεταξύ αυτών και  του Δήμου Δεσκάτης, τάσσονται υπέρ της λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για την προάσπιση της υγείας όλων των πολιτών έναντι της πανδημίας. Επίσης φυσικά και τάσσονται υπέρ του μαζικού εμβολιασμού ως του αποτελεσματικότερου μέσου αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας.

Στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και μεταξύ αυτών και στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, σύμφωνα με τα προσφάτως προβλεπόμενα από την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ορίζεται ότι εφόσον δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για συμμετοχή όλων των μελών αυτών δια ζώσης,  είναι δυνατή η συμμετοχή δια ζώσης , μόνο όσων πληρούν τις προϋποθέσεις  εμβολιασμού ή νόσησης και η συμμετοχή των υπολοίπων μέσω τηλεδιάσκεψης.

Άποψή μας είναι ότι,  η ρύθμιση αυτή  που περιορίζει τη δυνατότητα προσέλευσης στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων αποκλειστικά στους εμβολιασμένους ή νοσήσαντες δημοτικούς συμβούλους,  αποκλείοντας από τη συνεδρίαση όσους διαθέτουν αρνητικό τεστ,  μεταφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση έναν αχρείαστο αποκλεισμό που δεν βοηθά σε καμία περίπτωση την εύρυθμη λειτουργία των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων, μίας εκ των κορυφαίων δημοκρατικών διαδικασιών.

Επισημαίνουμε ότι η ρύθμιση αυτή είναι παντελώς άστοχη και θα πρέπει να τροποποιηθεί προς την κατεύθυνση εκείνη που θα επιτρέπει την συμμετοχή στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και εκείνων από τους δημοτικούς συμβούλους που διαθέτουν πιστοποιητικό αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου [ράπιντ ή μοριακού], όπως εξάλλου ισχύει και για τις συνεδριάσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Κ. Κορδίλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.