Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα
Ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει και φέτος, για 8η χρονιά, στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» ετοιμάζοντας δράσεις, παρεμβάσεις και εκδηλώσεις, που σκοπό έχουν τη διαμόρφωση και την ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους, προωθώντας βιώσιμα πρότυπα κινητικότητας με κεντρικό σύνθημα το “Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον – Μένουμε υγιείς”.

Ειδικότερα, έχοντας ως κεντρικό άξονα το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που εκπόνησε ο Δήμος Γρεβενών, η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης, έχει προγραμματίσει από την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 ένα πλέγμα ενημερωτικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, απευθυνόμενες σε μικρούς και μεγάλους.

Επιπλέον, θα επαναληφθούν δράσεις ευαισθητοποίησης στην κατεύθυνση της υιοθέτησης μέτρων και συμπεριφορών που εξυπηρετούν τις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας όπως οι αναπλάσεις δημοσίων χώρων και η πιλοτική πεζοδρόμηση κεντρικών δρόμων, αποσπώντας πέρυσι τις καλύτερες κριτικές, ενώ για πρώτη φορά θα λάβουν χώρα δωρεάν δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ για μία ημέρα.

Σημεία αναφοράς της φετινής διοργάνωσης θα είναι, μεταξύ άλλων, το περιαστικό άλσος Θεοδωρίδη (Καστράκι), το Δημοτικό Στάδιο “Μίλτος Τεντόγλου” και οι οδοί Φαρδυκάμπου και Μακεδονομάχων όπου θα διακοπεί η κυκλοφορία  των αυτοκινήτων το απόγευμα της Παρασκευής και του Σαββάτου (17-18 Σεπτεμβρίου) καθώς και το πρωί της Κυριακής (19 Σεπτεμβρίου).

Αναλυτικά, το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου:

Έναρξη Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

10:00 – «Αναβαθμίζουμε τις γειτονιές μας». Εθελοντές του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών αναβαθμίζουν αισθητικά το χώρο στο μνημείο του Θεοδωρίδη.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου:

19:00 – «Μουσικοί δρόμοι ζωντανεύουν την πόλη»

Οι οδοί Μακεδονομάχων και Φαρδυκάμπου πεζοδρομούνται, διάσπαρτα μουσικά γκρουπάκια στήνουν μία όμορφη γιορτή.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου:

18:00 – Υπαίθριο θέατρο Θεοδωρίδη (Καστράκι) – Παρουσίαση του βιβλίου: “ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, ο μεγάλος ευεργέτης των Γρεβενών” του Απόστολου Παπαδημητρίου. Έκδοση: Σύνδεσμος Γραμμάτων & Τεχνών.

Ακουλουθεί: Μουσική συναυλία από την χορωδία “Λίγεια” με τραγούδια για το 1821 & μουσικό πρόγραμμα από μέλη του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου:

11:00 – Κεντρική πλατεία – «Όλη η πλατεία ένα παιχνίδι»

mini volley και tennis σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο και τον Αθλητικό Σύλλογο Αντισφαίρισης Γρεβενών.

  • Περίπτερο ενημέρωσης από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Γρεβενών “Δώρο Ζωής” και από το Κέντρο Υγείας Γρεβενών.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου:

10:00 – «Αναβαθμίζουμε τις γειτονιές μας». Εθελοντές εξωραΐζουν το Δημοτικό Στάδιο Γρεβενών “Μίλτος Τεντόγλου”, Συμμετέχουν: Γυμναστική Ένωση Γρεβενών, Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης, Πυρσός, Δρομείς Υγείας Γρεβενών.

16:00 – Κεντρική πλατεία – «Όλη η πλατεία ένα παιχνίδι»

«kids athletics» σε συνεργασία με την Γυμναστική Ένωση Γρεβενών

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου:

12:30 – “Κινούμαι με τα πόδια και με ασφάλεια στην πόλη μου”. Δράση των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών και μεταφορά αντίστοιχων εμπειριών από μαθητές Erasmus από Πολωνία, Πορτογαλία και Ισπανία.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου:

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο: Δωρεάν αστικές συγκοινωνίες από το ΚΤΕΛ Γρεβενών

10:00-12:00 / Σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές Α΄βάθμιας εκπαίδευσης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Γρεβενών και την συνδρομή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

10:00-12:00 / Περπατάμε και Αναγνωρίζουμε Μανιτάρια στο Πάρκο Μανιταριών από μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου με τον εκπαιδευτικό Γιώργο Κωνσταντινίδη (Πρ. Μανιταρόφιλων Ελλάδος)

17:00 – «Πεζοπορία στα μονοπάτια του μανιταριού, στο Καστράκι» (ραντεβού στο ξύλινο γεφυράκι)

18:30 – Τελετή λήξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Μανιταρογιορτή στο Καστράκι. Συμμετέχουν: Ηδύγευστον, Μανιτάρια Γρεβενών-Καραγιάννης, Αγρός της Πίνδου.

Σημειώνεται ότι όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για το περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας.

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed