Αυστηροποίηση του πλαισίου ελέγχων για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Θα γίνουν έλεγχοι παντού» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ και εκτίμησε ότι μετά την έκταση που πήρε το φαινόμενο δεν θα έχουμε νέες περιπτώσεις. Ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι μετά την ψήφιση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών πρέπει να εξαντληθεί ο έλεγχος.

Σε ερώτηση για το αν θα ξεκινήσουν εκ νέου ελέγχους τα κλιμάκια, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «τα όπλα μας είναι το εμβόλιο και η τήρηση των μέτρων» και υπογράμμισε ότι στους κλειστούς χώρους θα πρέπει να υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Όπως είχε τονίσει μάλιστα ο υπουργός ο οποίος έχει μιλήσει και στο MEGA για το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών, «γι’ αυτές τις περιπτώσεις, η μοναδική ποινή που υπάρχει είναι απόλυση και ποινή 5.000 ευρώ. Και σε αυτόν που δίνει το πιστοποιητικό και σε αυτόν που το λαμβάνει».

Η ΕΔΕ οδηγεί σε απόλυση, εάν κριθεί ότι έχει γίνει αυτή η πράξη. Γιατί πολλές φορές, άκουσα «γιατί δεν λέτε απόλυση;». Την απόλυση την αποφασίζουν τα Πειθαρχικά. Αλλά για αυτές τις περιπτώσεις, η μοναδική ποινή που υπάρχει, αν το Πειθαρχικό σε κρίνει ένοχο, είναι η απόλυση. Επομένως αυτός που το διέπραξε κινδυνεύει να απολυθεί.

Επιπλέον, βάλαμε να υπάρχει και 5.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο κατά περίπτωση και για να τιμωρήσουμε περισσότερο τον υπάλληλο αλλά και για να καλύψουμε τις περιπτώσεις των ιδιωτών γιατρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Συνεπώς είναι ένα αυστηρό πλαίσιο και για τους ιδιώτες ιατρούς.

«Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αντιστοιχούν περίπου στο 5% του συνόλου των εργαζομένων. Όταν ξεκίνησε η υποχρεωτικότητα, οι εμβολιασμένοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ήταν στο 80% και τώρα έχουμε φτάσει στο 95%. Αυτό δείχνει ότι η υποχρεωτικότητα απέδωσε» είπε ο υπουργός Υγείας.

«Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Προφανώς όταν φεύγουν 5.500 εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία θα δημιουργηθούν και κάποιες αρρυθμίες. Τις καλύπτουμε, όμως, με προσλήψεις και με μετακινήσεις. Επιπλέον, τα στοιχεία που έχουμε μας δείχνουν ότι εμβολιάζεται και τώρα κόσμος, που σημαίνει ότι αποδίδει το μέτρο της δεύτερης ευκαιρίας».

Τέλος ο κ. Πλέυρης ότι: «Σέβομαι τους ανθρώπους στο ΕΣΥ, που εδώ και δύο χρόνια δίνουν αγώνα και ας μη θέλουν να εμβολιαστούν. Εγώ τους σέβομαι. Δεν σέβομαι όμως αυτόν που προσπαθεί με παράνομη πράξη να δείξει ότι είναι εμβολιασμένος και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των άλλων».

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.