Στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας INTERREG – IPA CBC Greece – Albania (2014-2020) με ακρωνύμιο IT CULTURE, ο Δήμος Γρεβενών προχώρησε στηn παραγωγή ενός δεκάλεπτου ντοκιμαντέρ, το οποίο προβάλλει πολύπλευρα και τεκμηριωμένα τις νέες πολιτιστικές διαδρομές των Γρεβενών.

Εικόνες τοπίων απαράμιλλης ομορφιάς, πλαισιωμένες από υποβλητική μουσική και αφήγηση προσφέρουν στον θεατή δέκα λεπτά αισθητικής απόλαυσης προσκαλώντας τον να επισκεφτεί από κοντά και να απολαύσει ολοκληρωμένη πια την εμπειρία του πολιτισμού των Γρεβενών.

Δείτε και: H εισήγηση του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη στο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο κλεισίματος του έργου IT CULTURE

Πέτρινα γεφύρια, εκκλησίες, μοναστήρια, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και χωριά αποτελούν τα βασικά τουριστικά αξιοθέατα που παρουσιάζονται στο πλούσιο αυτό οπτικοακουστικό υλικό το οποίο έρχεται να συμπληρώσει άλλες δράσεις του IT CULTURE όπως οι ενημερωτικές πινακίδες με QR codes αλλά και οι ψηφιακές οθόνες αφής που έχουν ήδη τοποθετηθεί σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι οι χρήστες μπορούν να αντλήσουν εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος των τεσσάρων διαδρομών του IT CULTURE στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://roadstoculture.eu/el/, από ένα πλήθος φωτογραφιών, 360° videos και χαρτών.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Διεθνές Συνέδριο κλεισίματος του έργου IT CULTURE που οργάνωσε διαδικτυακά ο Δήμος Γρεβενών την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Σοφίας Ζαχαράκη και του Βουλευτή Γρεβενών, κ. Ανδρέα Πάτση αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.